ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΗΠΑ: Οι αεροπορικές εταιρείες ζητούν να καταργηθεί το τεστ για τους εμβολιασμένους επιβατες

Facebook
Twitter
Αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικά γραφεία των ΗΠΑ ζήτησαν την Τετάρτη από την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν να άρει την υποχρέωση εμφάνισης αρνητικού τεστ για εμβολιασμένους επιβάτες, ώστε να μπορέσουν να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να ανακάμψει ο τουριστικός τομέας.

«Η ανάκαμψη των τομέων του τουρισμού και της αεροπορίας εξαρτάται από την απόφαση της κυβέρνησης να άρει τους περιορισμούς που δεν δικαιολογούν πλέον την τρέχουσα κατάσταση», έγραψαν περίπου 30 επαγγελματικές ενώσεις σε επιστολή τους προς τον Τζέφρι Ζίεντς, συντονιστή του αγώνα κατά του Covid-19 στην Λευκός Οίκος.

Ένας από τους υπογράφοντες, η Airlines of America, μια ομάδα λόμπι που εκπροσωπεί εταιρείες όπως η American Airlines, η Delta Airlines και η United Airlines, δημοσίευσε την επιστολή στον ιστότοπό της. Οι τρεις εταιρείες προειδοποίησαν πρόσφατα ότι η Όμικρον, μια παραλλαγή του νέου κορονοϊού που είναι εξαιρετικά μεταδοτική αλλά λιγότερο επικίνδυνη, θα αναστείλει την ανάρρωση κατά έναν έως δύο μήνες.

«Ο Covid έχει επεκταθεί πολύ στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι προσπάθειες να ελεγχθεί η είσοδός του στη χώρα με πτήσεις θα αλλάξουν ελάχιστα υπό τις παρούσες συνθήκες», ανέφεραν εκπρόσωποι του κλάδου στην επιστολή. «Έρευνες μεταξύ ταξιδιωτών δείχνουν ότι τα τέστ πριν από την αναχώρηση τους είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την απόφαση να μην ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Οι άνθρωποι απλώς δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν να μην μπορέσουν να επιστρέψουν στις ΗΠΑ μετά από ένα επαγγελματικό ή τουριστικό ταξίδι. Γι’ αυτό είχαμε 75 % λιγότερη τη διεθνή κίνηση το 2021 σε σύγκριση με το 2019», σημειώνουν.

Με την αβεβαιότητα για την πανδημία, οι εταιρείες έπρεπε να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος των μισθών και την αύξηση των τιμών των καυσίμων.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top