ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Πυρετός» κινητοποιήσεων για τις αμβλώσεις – Στη Λουιζιάνα θα θεωρούνται «ανθρωποκτονία»

USA SupremeCourt Abortions Reuters5 1536x1037 1
Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ δημοσίευμα που αναφέρει ότι το Ανώτατο Δικαστήριο έχει ψηφίσει να ακυρωθεί η ιστορική απόφαση του 1973 που νομιμοποιούσε την άμβλωση. Η διαρροή για αυτή την απόφαση έχει προκαλέσει σοκ στην αμερικανική κοινωνία, διχάζοντας για ακόμα μια φορά την κοινή γνώμη και προκαλώντας πλήθος κινητοποιήσεων. 

Η άμβλωση είναι ένα από τα ζητήματα που διχάζουν περισσότερο την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ, εδώ και σχεδόν μισό αιώνα. Δημοσκόπηση του 2021 που διεξήγαγε το Pew Research Center κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 59% των ενήλικων Αμερικανών πιστεύει ότι η άμβλωση θα πρέπει να είναι νόμιμη σε όλες ή τις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ το 39% ότι θα πρέπει να είναι παράνομη στις περισσότερες ή σε όλες τις περιπτώσεις.

Μετά την διαρροή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου σχετικά με το δικαίωμα στην άμβλωση, πολλές είναι οι οργανώσεις που καλούν τους Αμερικανούς σε μαζικές κινητοποιήσεις στις 14 Μαΐου με σύνθημα: «Περνάμε στη δράση». Εκατοντάδες συγκεντρώσεις έχουν ήδη προγραμματιστεί σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ – ανάμεσα τους Ουάσινγκτον, Νέα Υόρκη, Σικάγο και Λος Άντζελες – με τους διοργανωτές να δηλώνουν πως αναμένουν «εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους».

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ

mississippi2e ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Φονικός ανεμοστρόβιλος «ισοπέδωσε» το Μισισίπι – Τουλάχιστον 26 νεκροί (δείτε βίντεο)

Ανείπωτη τραγωδία καταγράφεται στο Μισισίπι τις τελευταίες ώρες, καθώς καταστροφικές καταιγίδες και τουλάχιστον ένας ανεμοστρόβιλος που «σαρώνουν» την ...