ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΗΠΑ – Συναγερμός για νέο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα – Ο ασθενής είχε περάσει και από την Ελλάδα

Facebook
Twitter
GIATROS_DNA_EMBOLIA_EMBOLIO_LABOR

Συναγερμός έχει σημάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για νέα και εξαιρετικά μεταδοτική μυκητιασική λοίμωξη. 30χρονος από τη Νέα Υόρκη, εμφάνισε μια σπάνια σεξουαλικά μεταδιδόμενη μορφή δακτυλίτιδας, το πρώτο αναφερόμενο κρούσμα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το New York Post.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι δεν έχουμε αποδείξεις ότι αυτή η λοίμωξη είναι ενδημική στις ΗΠΑ ή ακόμη και ευρέως διαδεδομένη στις ΗΠΑ», δήλωσε την Πέμπτη στην εφημερίδα “The Post” ο δρ. Avrom S. Caplan, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης της περίπτωσης του άνδρα.

«Ο στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους κλινικούς γιατρούς ώστε να γνωρίζουν και οι άνθρωποι να αναζητούν ιατρική συμβουλή εάν έχουν χρόνια, εξανθήματα με αίσθημα κνησμού που δεν υποχωρούν με τοπικές θεραπείες, ειδικά όταν αφορούν τη βουβωνική χώρα», πρόσθεσε ο Caplan, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα δερματολογίας της Ιατρικής Σχολής Grossman του NYU.

Αφού ταξίδεψε στην Αγγλία, την Ελλάδα και Καλιφόρνια, ο άνδρας παρουσίασε ένα κνησμώδες «ξέσπασμα» εξανθήματος στη βουβωνική χώρα, τα γεννητικά όργανα, τα πόδια, τα χέρια και την πλάτη του, σύμφωνα με την αναφορά του περιστατικού.

Ο TMVII είχε εντοπιστεί μεταξύ ανδρών που είχαν επαφή με εργαζόμενους στο σεξ στη Νοτιοανατολική Ασία και έχει φτάσει στην Ευρώπη, όπου τα στοιχεία δείχνουν ότι μεταδίδεται μέσω της σεξουαλικής επαφής.

Σε αντίθεση με προηγούμενες αναφορές, το ξύρισμα της βουβωνικής χώρας και της προσωπικής περιοχής δεν αύξησε την πιθανότητα προσβολής από τον TMVII.

Το 2023 καταγράφηκαν 13 περιπτώσεις TMVII στη Γαλλία. Από τους διαγνωσθέντες, 11 άνδρες ανέφεραν ότι έκαναν σεξ αποκλειστικά με άνδρες και εννέα αποκάλυψαν ότι είχαν πολλαπλούς συντρόφους κατά τον μήνα που προηγήθηκε της μόλυνσης.

Ο άνδρας από τη Νέα Υόρκη μοιράστηκε ότι είχε πολλούς άνδρες ερωτικούς συντρόφους, κανένας από τους οποίους δεν εμφάνισε παρόμοια μόλυνση.

«Δεδομένου ότι οι ασθενείς συχνά διστάζουν να συζητήσουν για τα προβλήματα των γεννητικών οργάνων, οι γιατροί πρέπει να ρωτούν άμεσα για τα εξανθήματα γύρω από τη βουβωνική χώρα και τους γλουτούς, ειδικά για όσους είναι σεξουαλικά ενεργοί, έχουν ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό και αναφέρουν φαγούρα σε άλλα σημεία του σώματος», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Dr. John G. Zampella.

Ο Zampella σημείωσε ότι οι λοιμώξεις που προκαλούνται από τον TMVII φαίνεται να ανταποκρίνονται στις συνήθεις αντιμυκητιασικές θεραπείες, όπως το φάρμακο τερμπιναφίνη (επίσης γνωστό ως Lamisil), αλλά μπορεί να χρειαστούν μήνες για να καθαρίσουν. Μπορούν επίσης να συγχέονται με βλάβες που προκαλούνται από έκζεμα, γεγονός που μπορεί να καθυστερήσει τη θεραπεία.

Μια διαφορετική κνησμώδης και μεταδοτική δερματική λοίμωξη που προκαλεί εξανθήματα παρόμοια με το TMVII αποδεικνύεται μεγαλύτερη πρόκληση για τους δερματολόγους.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top