ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΗΠΑ: Το σύμβολο του γυναικείου ποδοσφαίρου συναντήθηκε με τον Τζ. Μπάιντεν για τις μισθολογικές ανισότητες

Facebook
Twitter
Η πασίγνωστη Αμερικανίδα ποδοσφαιρίστρια Μέγκαν Ραπίνο παρουσίασε στο Κογκρέσο και στη συνέχεια στον Λευκό Οίκο, τις θέσεις της σχετικά με τις μισθολογικές ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Ζήτησε ως εκ τούτου δράση χωρίς καθυστέρηση, προκειμένου να γεφυρωθούν οι -ακόμα- έντονες διαφορές σε όλα τα επίπεδα απολαβών.

«Έχω υποτιμηθεί επειδή είμαι γυναίκα», είπε χαρακτηριστικά η διασημότερη ποδοσφαιρίστρια του πλανήτη, μετά την συνάντηση με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάϊντεν και πρόσθεσε: «Αυτή η προεδρία είναι προφανώς πολύ πιο φιλόξενη από την προηγούμενη», ενώ απαντώντας, ο νέο κάτοικος του Λευκού Οίκου, σχολίασε: «Πρόκειται για Δικαιοσύνη, για να είμαστε αληθινοί στις αξίες μας. Σας ευχαριστώ γιατί είστε ένα παράδειγμα».

Δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια με τις Ηνωμένες Πολιτείες (2015, 2019), η Ραπίνο που βραβεύθηκε με την «Χρυσή Μπάλα» το 2019, είχε πει νωρίτερα ενώπιον μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων: «Είναι απλώς απαράδεκτο να αγωνιζόμαστε ακόμη για ίση αμοιβή. Εάν συμβεί σ΄ εμάς, εάν συμβαίνει σ΄ εμένα, που βρίσκομαι διαρκώς στο προσκήνιο, ασφαλώς συμβαίνει και σε όλες τις γυναίκες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top