ΗΠΑ: Βουλευτές ζητούν να λογοδοτήσει η Τουρκία για την παραβίαση θρησκευτικών ελευθεριών

Facebook
Twitter
Επιστολή που φέρει διακομματική στήριξη, απέστειλε ομάδα βουλευτών του Κογκρέσου στην αρμόδια Επιτροπή, για τις Διεθνείς Θρησκευτικές Ελευθερίες που υπάγεται στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

 

Με επικεφαλής τους Ελληνοαμερικανούς John Sarbanes και Gus Bilirakis, οι βουλευτές ζητούν από την Επιτροπή να αναλάβει δράση, ώστε να λογοδοτήσει η Τουρκία για τις συνεχείς παραβιάσεις των θρησκευτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κυρίως για τα προβλήματα που δημιουργεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους “παρά τη διεθνή καταδίκη, το κράτος της Τουρκίας συνεχίζει τις συστηματικές παραβιάσεις των θρησκευτικών ελευθεριών του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ένα ζήτημα σημαντικό για 2,3 δισεκατομμύρια Χριστιανούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Επιπλέον, το τουρκικό κράτος εξακολουθεί να απορρίπτει το νομικό καθεστώς και την οικουμενικότητα του Πατριάρχη”.

Οι βουλευτές κάνουν αναφορά μεταξύ άλλων και στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, ζητώντας από την Επιτροπή που γνωμοδοτεί στο Στειτ Ντιπάρτμεντ να συμπεριλάβει κατά την ετήσια έκθεση του την Τουρκία, στην λίστα με τις χώρες που προκαλούν τα μεγαλύτερα προβλήματα στον τομέα των θρησκευτικών ελευθεριών (CPC countries of particular concern).

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top