ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Το υπηρεσιακό συμβούλιο βγάζει “λάδι” την Διευθύντρια που “έπαψε” ο Πελετίδης! Την έκρινε… η κολλητή της!

δημαρχείο Πατρών
Απίστευτο και όμως αληθινό. Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο που εξέτασε την υπόθεση της διευθύντριας του δήμου Πατρέων που παύθηκε πρόσφατα από τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, την έβγαλε σχεδόν… λάδι, θεωρώντας πως δεν έχει υποπέσει σε όσα παραπτώματα της προσάπτουν. Ενώ στο Συμβούλιο μετείχε προσωπική φίλη της, που είναι και μάρτυρας υπεράσπισης σε δίκη κατά συναδέλφων της!

Ο Κώστας Πελετίδης  γνωρίζοντας τι έχει συμβεί την έπαυσε από διευθύντρια, αφού άλλωστε δεν έχει αποφασιστική αρμοδιότητα το Συμβούλιο επί του θέματος.

Εξάλλου, η ΕΔΕ που έγινε ήταν πραγματικά καταπέλτης για την διευθύντρια, που σημειωτέον ως κοινωνική λειτουργός το 2014 μετά από εισαγγελική εντολή είχε ερευνήσει την υπόθεση της οικογένειας  Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου μετά την καταγγελία για κακοποίηση της μικρής Τζωρτζίνας (10μηνών τότε) και δεν είχε εντοπίσει τίποτα επιλήψιμο… 

Η ΕΔΕ που διενεργήθηκε απέδειξε ότι:

– Εχει επιδείξει κατ εξακολούθηση αναξιοπρεπή και ανάξια διαγωγή εντός κι εκτός υπηρεσίας.

– Δεχόταν πλασιέ την ώρα της δουλειάς και περίμεναν απ’ έξω υπάλληλοι και πολίτες να εξυπηρετηθούν.

– Αποδεδειγμένα έχει καταμηνύσει ψευδώς τον αντιδήμαρχο πολιτικό της προϊστάμενο, έναν ακόμη αντιδήμαρχο, το Γενικό Γραμματέα του Δήμου  και τον Δήμαρχο τον ίδιο για παράβαση της αρχής της πρόνοιας του εργοδότη.

– Ασκεί συστηματικά δημόσια κριτική στην προϊσταμένη της αρχή και συνολικά στη δημοτική αρχή  με ύβρεις (όπως και ο σύζυγος της επίσης δημόσιος υπάλληλος), και με ψεύδη.

– Κατ’ εξακολούθηση απουσιάζει αδικαιολόγητα από τους υπηρεσιακούς χώρους ευθύνης της και ψάχνουν να την βρούν.

– Ακόμη κι όταν πηγαίνει στο γραφείο της, πάει αργοπορημένη και φεύγει νωρίτερα.

– Αρνείται να εκτελέσει την υπηρεσία της ή παρελκύει της εκτέλεσης.

– Επιδεικνύει αυταρχική, ανάρμοστη και μεροληπτική συμπεριφορά κατά υφισταμένων της, έχοντας προκαλέσει ακόμη αποδεδειγμένα και υπέρταση σε υπάλληλο από το στρες, στο οποίο την υπέβαλλε με τη συμπεριφορά της.

Επιπρόσθετα αμετανόητη συνέχισε και μετά την ποινή που της επιβλήθηκε το ίδιο βιολί κι εκκρεμούν εις βάρος της :

Παράβαση καθήκοντος και παραβίαση της αρχής της αμεροληψίας πειθαρχικού οργάνου, πολύ σοβαρά παραπτώματα για τα οποία έχει παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συνβούλιο για ποινή άνω των τριών μηνών.

Τον τελευταίο χρόνο έχει απουσιάσει περίπου 50 φορές από το γραφείο της αδικαιολόγητα και χωρίς να έχει ενημερώσει ούτε τον πολιτικό της προϊστάμενο ως οφείλει, αλλά και ούτε κανέναν άλλον

Όλα αυτά δεν τα λέει κάποιος κακόβουλος που έχει λόγο να την κυνηγήσει. Αποδείχθηκαν σε ενδελεχή πολύχρονη έρευνα εντός του αυστηρού πλαισίου των αρμόδιων πειθαρχικών οργάνων και διαδικασιών από πλήθος μαρτυριών. Δεν υφίσταται καμία αμφισβήτηση για όλα αυτά και ούτε είναι δυνατόν να ανατραπούν. Η προσφυγή της έχει γίνει μήπως μειωθεί η ποινή της και όχι γιατί είναι δυνατόν να ανατραπεί η πορισματική έκθεση της ΕΔΕ.

Για να γίνει αντιληπτό για τι ακριβώς μιλάμε αναφέρουμε μια ενδεικτική περίπτωση, για την οποία υπάρχουν πολλές μαρτυρίες. Αρνιόταν να εκδώσει βεβαίωση καλής εκτέλεσης έργου σε τοπική επιχείρηση για να λάβει μέρος σε μεγάλο διαγωνισμό. Η επιχείρηση απευθύνθηκε την τελευταία ημέρα της προθεσμίας στον αντιδήμαρχο πολιτικό της προϊστάμενο, ο οποίος την αναζήτησε, δεν την έβρισκε και τελικά εμφανίστηκε το απόγευμα με τα χίλια ζόρια για να υπογράψει τη βεβαίωση.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Είχε παυθεί κι επί Δημάρχου Γιάννη Δημαρά για ανεπάρκεια και ασυνέπεια.

Γιατί άραγε λοιπόν το Υπηρεσιακό Συμβούλιο εκτέθηκε ανεπανόρθωτα επιχειρώντας μετά από όλα αυτά να την απαλλάξει των όσων την βαρύνουν και να την …βγάλει λάδι;

Από το ρεπορτάζ μας προέκυψε κάτι εξωφρενικό. Την έκρινε στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο μία φίλη της, με την οποία μάλιστα είχαν παυθεί μαζί επί Δημαρά, η οποία φίλη της διευθύντρια επίσης έχει ακριβώς αυτή την αρμοδιότητα στο Δήμο, να ελέγχει διοικητικά το προσωπικό και όφειλε να γνωρίζει.

Το πλέον όμως εξωφρενικό είναι ότι η φίλη της, ενώ είναι μέλος του  Υπηρεσιακού Συμβουλίου και έχει αρμοδιότητα στα διοικητικά, δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα και είναι μάρτυρας υπεράσπισης της σε ομαδική μήνυση που έχει καταθέσει η  παυθείσα διευθύντρια  κατά συναδέλφων της και Προέδρων Επιτροπών του Δήμου.

You may also like

Comments are closed.