ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Έκρυψε στον τοίχο του σπιτιού του 20.000 ευρώ και τα έκλεψαν στην ανακαίνιση – Βρέθηκαν οι δράστες

anakenisi
Σε ένα κουτί είχε βάλει ένας 75χρονος, σε χωριό του Δήμου Γόρτυνας Ηρακλείου, 20.000 ευρώ και στη συνέχεια το «έκρυψε» στον τοίχο του σπιτιού του.

Όταν όμως αποφάσισε να κάνει ανακαίνιση στο σπίτι, δεν φρόντισε να πάρει το κουτί με τα χρήματα, τα οποία μετά από λίγο καιρό διαπίστωσε ότι είχαν κάνει “φτερά”.

Μόλις διαπίστωσε την κλοπή ενημέρωσε την αστυνομία, που είχε να ελέγξει αρκετά άτομα, καθώς μπήκαν και βγήκαν από το σπίτι περίπου 15 εργάτες από διαφορετικά συνεργεία. Η έρευνα των αστυνομικών επικεντρώθηκε τελικά σε δύο άτομα Αλβανικής υπηκοότητας, που θεωρήθηκαν ύποπτοι.

Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια τους, βρήκαν πολύ καλά κρυμμένα 13.430 ευρώ, ακόμη είδη ένδυσης και υπόδησης αξίας 500 ευρώ, τα οποία είχαν αγοραστεί από τα κλεμμένα χρήματα. Τα χρήματα επιστράφηκαν στον 75χρονο.

Ο ένας παραδέχθηκε την πράξη της κλοπής, αλλά λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου δεν συνελήφθησαν και σχηματίστηκε δικογραφία. Ο ένας κρατείται για καθαρά διοικητικούς λόγους, γιατί δεν είχε άδεια παραμονής στη Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Εξιχνιάστηκε το Σάββατο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων, υπόθεση κλοπής  πού διαπράχθηκε σε οικία σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών κατηγορούμενων για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί, κατά το χρονικό διάστημα από την 14.09.2021 έως την 04.10.2021 και κατά την διάρκεια εργασιών ανακαίνισης σε οικία αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ.

Ακολούθησαν έρευνες από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας στις οικίες των αλλοδαπών κατά τα διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, το χρηματικό ποσό των 13.430 ευρώ ως μέρος του αφαιρεθέντος από τους δράστες ποσού,

Μία ηλεκτρονική συσκευή (τηλεόραση) και είδη ένδυσης και υπόδησης αξίας 500 ευρώ ,τα οποία όπως προέκυψε από την προανάκριση είχαν αγορασθεί από τον ένα εκ των δύο δραστών, με τμήμα των αφαιρεθέντων χρημάτων.

Επιπλέον ο ένας εκ των δύο αλλοδαπών συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών, ενώ το κατασχεθέν χρηματικό ποσό αποδόθηκε στον παθόντα».

You may also like

Comments are closed.

draseis patra kallitexnika ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Συμμετοχή σχολείων της Α/Βαθμιας και Β/Βαθμιας Εκπαίδευσης, σε δράσεις καλλιτεχνικής δημιουργίας, στα Παλαιά Σφαγεία

Μια ενδιαφέρουσα συνεργασία ξεκίνησε  μεταξύ ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας και της Εκπαιδευτικής κοινότητας του νομού μας. ...