ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισχυρές βροχοπτώσεις και χιόνια στην Ήπειρο – Υπερχείλισε ο Αχέροντας

ipeiros plimmires
Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργήσει από το πρωί οι πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις στην περιοχή της Ηπείρου, αλλά και της Θεσσαλίας, ενώ στα ορεινά χιονίζει.

Στη Θεσπρωτία οι ποταμοί Καλαμάς και Αχέροντας έχουν υπερχειλίσει και είναι στα όρια να πνίξουν καλλιέργειες, κυρίως στις περιοχές Βρυσέλλας (Καλαμάς) και Γλυκής – Ποταμιάς (Αχέροντας).

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ανακοινώνεται, ότι σύμφωνα με Απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ισχύει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω έντονων καιρικών φαινομένων και υπερχείλισης του ποταμού Αχέροντα, από το 3ο έως το 4ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Καναλλακίου- Καστρίου (κόμβος Καναλλακίου έως γέφυρα Καστρίου) και εκτροπή της κυκλοφορίας και διεξαγωγή αυτής μέσω παρακαμπτηρίων οδών, μέχρι τη λήξη των καιρικών φαινομένων.

Το κεντρικό λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας έχει εκδώσει έκτακτες οδηγίες για αντιμετώπιση θυελλωδών ανέμων.

Ξεχείλισε και ο ποταμός Καλαμάς. Το ποτάμι έχει ξεχειλίσει στη περιοχή των αρχαίων Γιτάνων, πάνω από το υδροηλεκτρικό φράγμα, αλλά και στον κάμπο της Βρυσέλας. Στην περιοχή της Σκάλας Φιλιατών, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, αφού τα νερά του ποταμού έχουν κατακλύσει το οδόστρωμα.

kakoker igΣτην παλιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων, στο χωριό Κορύτιανη, τα νερά έχουν ήδη καλύψει μεγάλο μέρος του οδοστρώματος.

Πλημμυρισμένοι οι κάμποι της Μενίνας (Νεράιδας) και της Ρίζιανης. Προβλήματα έχουν να αντιμετωπίσουν οι αρχές και στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Μαυροματίου, από καταπτώσεις βράχων στο οδόστρωμα. Ήδη στο σημείο βρίσκονται συνεργεία της Π.Ε. Θεσπρωτίας, τα οποία απομακρύνουν τους βράχους από το δρόμο.

kakok igouΚλειστός για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα λόγω πλημμύρας ο αρχαιολογικός χώρος των Γιτάνων στην Θεσπρωτία. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων ανακοίνωσε ότι τα Γίτανα δεν θα δέχονται επισκέπτες λόγω πλημμύρας στον δρόμο πρόσβασης, ενώ οριακή είναι η κατάσταση στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Πλημμύρες μικρής έκτασης καταγράφονται σε όλο σχεδόν το παράπλευρο δίκτυο της Εγνατίας Οδού.

gianena pl

Στα ορεινά της Ηπείρου χιονίζει συνεχώς και βρίσκονται σε συνεχή λειτουργία τα εκχιονιστικά μηχανήματα, τόσο στο Μέτσοβο όσο και στην Εγνατία οδό. Οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να υπακούν στις οδηγίες της τροχαίας.

Στα Τρίκαλα με 22 μηχανήματα η Περιφερειακή Ενότητα, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις καταπτώσεις βράχων στο ορεινό οδικό δίκτυο και τα νερά στο οδόστρωμα, προκειμένου να γίνονται με ασφάλεια οι μετακινήσεις.

Σύμφωνα με όσα τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, Χρήστος Μιχαλάκης, η στάθμη των υδάτων στους ποταμούς είναι σε ανοδική πορεία. «Είμαστε σε εγρήγορση, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα» τονίζει, ενώ συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

You may also like

Comments are closed.