ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: ”Πάγωσαν” όλοι στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

israil1
Παρέλυσαν τα πάντα στο Ισραήλ, για δύο λεπτά της ώρας, ενώ οι σειρήνες ηχούσαν παντού για να σηματοδοτήσουν την επέτειο της Ημέρας του Ολοκαυτώματος, στη μνήμη των έξι εκατομμυρίων εβραίων που έπεσαν θύματα του ναζισμού, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Όλα ξεκίνησαν στις 10 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος). Όπως κάθε χρόνο, η κυκλοφορία «πάγωσε» και οι οδηγοί βγήκαν από τα οχήματά τους, οι πεζοί στάθηκαν ακίνητοι, όπου και αν βρίσκονταν, στους δρόμους, έξω από καταστήματα, στα σπίτια ή τα γραφεία τους, ακόμα και στην παραλία. Το ίδιο έπραξν οι μαθητές και οι φοιτητές σε όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας.

israil2

«Στη διάρκεια του Ολοκαυτώματος, δεν είχαμε τη δυνατότητα να υπερασπίσουμε τον εαυτό μας ούτε την κυριαρχία για να το πράξουμε», σημείωσε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σήμερα έχουμε ένα κράτος, μια αμυντική δύναμη και έχουμε το πλήρες και φυσικό δικαίωμα ως κυρίαρχο κράτος του εβραϊκού λαού να υπερασπίσουμε τον εαυτό μας εναντίον των εχθρών μας», πρόσθεσε.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ