ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Ακτιβίστριες διέκοψαν λειτουργία του Πάπα Φραγκίσκου, διαμαρτυρόμενες για τις ταυρομαχίες

Pope francis

Δύο ακτιβίστριες της PETA («Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων») διέκοψαν σήμερα Ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Πάπα Φραγκίσκου, στη βασιλική του Αγίου Παύλου εκτός των Τειχών στη Ρώμη, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πλακάτ κατά των ταυρομαχιών.

Σε εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, διακρίνεται ακτιβίστρια που φορούσε μπλουζάκι στο οποίο αναγραφόταν «Σταματήστε να ευλογείτε τις ταυρομαχίες» και κρατούσε πλακάτ με το ίδιο μήνυμα — να απομακρύνεται από άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας.

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν το επεισόδιο έγινε αντιληπτό από τον πάπα Φραγκίσκο ή τον αρχιεπίσκοπο του Κάντερμπερι Τζάστιν Ουέλμπι, τον πνευματικό ηγέτη της Αγγλικανικής Εκκλησίας ο οποίος ήταν επίσης παρών. Τη λειτουργία παρακολούθησαν περίπου 1.500 άνθρωποι.

Δείτε εικόνες

pope3
pope2

Σε ανάλογη διαμαρτυρία τον περασμένο Ιούνιο, μέλη της PETA, που είχαν καλυφθεί με κόκκινα σεντόνια και ψεύτικα κέρατα, προέτρεψαν τον πάπα Φραγκίσκο να αποδοκιμάσει τις ταυρομαχίες ως «βάρβαρη πρακτική».

You may also like

28390636 ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ – Απελπιστική κατάσταση, λένε οι ΗΠΑ μετά τους 112 νεκρούς στη Γάζα, ενώ το Ισραήλ απαντά: Εμείς δεν σκοτώσαμε πάνω από δέκα

Την ώρα που Ισραήλ και Χαμάς παρουσιάζουν διαφορετικές εκδοχές για την τραγωδία με 112 νεκρούς μέσα στην πόλη της Γάζας, ο πρόεδρος ...

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ