ΑΠΟΨΕΙΣΠΟΛΙΤΕΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιταλία – εκλογές: «Ο λαός ενάντια στην εξουσία»

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ e1664107650885
του Θοδωρή Αγγελόπουλου
Η Ιταλία σήμερα βρίσκεται στο σταυροδρόμι μεταξύ των αξιών της Ευρώπης και των λαϊκιστών.
Είναι οι πρώτες εκλογές μετά την περικοπή κατά 33% βουλευτών και γερουσιαστών.
Η σημερινή ψηφοφορία είναι μια στιγμή ορόσημο για τον καθορισμό της πολιτικής ταυτότητας της χώρας και κατά συνέπεια και της θέσης  στην Ευρώπη και στη Δύση.
«Ο λαός ενάντια στην εξουσία» είναι το καθοριστικό μήνυμα που διαπερνά οριζόντια την κοινωνία εντοπίζοντας στην κυβέρνηση του απερχόμενου πρωθυπουργού, Μάριο Ντράγκι, την πηγή των λαθών και των ελλείψεων.
«Δικά μου ερωτήματα: οι Ιταλοί δεν συνειδητοποιούν τι διακυβεύεται;  Δεν καταλαβαίνουν τη βαρύτητα της στιγμής;  Δεν βλέπουν τις συνέπειες των πραγμάτων;  Όχι, ας το παραδεχτούμε.  Η απάντηση είναι όχι.
 Ως επί το πλείστον: όχι.  Και γιατί, πώς είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνουν τι ρισκάρουν;  Γιατί νομίζουν ότι,  ότι  και να προκύψει δεν θα είναι για πάντα, δεν θα διαρκέσει.
Το πολύ πολύ αν δεν είναι καλό το αλλάζεις πάλι.  Θα δείτε ότι αργότερα θα έρθει άλλος.  Όμως κανείς δεν ξέρει πώς θα τελειώσει το αύριο: Η πρόσφατη Ιταλική ιστορία  δίνει την απάντηση.
 Θέλοντας να περιγράψω το συναίσθημα μου σήμερα την ημέρα των εκλογών, μου φαίνεται σαν ένα «παιδί λαός», στο λούνα παρκ που ζητάει  ακόμη ένα γύρο στο γαϊτανάκι».

Tristezza !!!

You may also like

Comments are closed.