ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ιταλία: Φοιτητής πουλάει σε τουρίστες εμφιαλωμένο… αέρα

Facebook
Twitter

Ένας φοιτητής στην Ιταλία σκέφτηκε έναν μοναδικό τρόπο για να βγάλει χρήματα. Αποφάσισε να πουλάει εμφιαλωμένο αέρα στους τουρίστες της γραφικής περιοχής του Σαλέντο, στην Απουλία της Νοτίου Ιταλίας.

Όπως δηλώνει ο Antonio D’Elia που εμπνεύστηκε το σουβενίρ, πρόκειται για μια ειρωνική, αναμνηστική και τοπική εκδοχή μιας Αμερικανικής ιδέας. «Ήθελα να δημιουργήσω ένα μικρό αναμνηστικό που θα ήταν διαφορετικό από τα συνηθισμένα και που θα μπορούσε να φέρει ένα χαμόγελο» δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica.

Τα βαζάκια με τον αέρα του Σαλέντο πωλούνται σε μπαρ του Ιταλικού παραθαλάσσιου θέρετρου, και φαίνεται πως οι τουρίστες τα προτιμούν από τα παραδοσιακά αναμνηστικά της περιοχής, εφόσον αποτελεί οπωσδήποτε κάτι διαφορετικό.

Αν και αυτή η ιδέα δεν είναι απολύτως πρωτότυπη και αυθεντική – ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια με τον αέρα της Νάπολης, αλλά και είναι σημαντικό στιγμιότυπο της ταινίας Spaceballs του Mel Brooks – η κάθε συσκευασία έρχεται με εναλλαγές και κάτι διαφορετικό, όπως τα ονόματα γραμμένα σε τοπική διάλεκτο, αλλά και οι περιορισμένες εκδόσεις με ονόματα των τοπικών αξιοθέατων. Και οι τουρίστες φαίνεται να εκτιμούν την ιδέα, εφόσον πρόκειται για ένα τέχνασμα το οποίο στην πραγματικότητα πουλάει.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top