Συναγερμός σήμανε στις ιταλικές αρχές το απόγευμα της Πέμπτης (13/08), έπειτα από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο πυρομαχικών νοτιοανατολικά της Ρώμης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την έκρηξη δεν υπάρχουν τραυματίες, ενώ εξαιτίας της σφοδρότητάς της δόθηκε αμέσως εντολή εκκένωσης για τις γύρω περιοχές γύρω από τις εγκαταστάσεις.
Στο τμήμα συμπίεσης πυρίτιδας το συμβάν
Η έκρηξη σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας KNDS Ammo Italy, η οποία εξειδικεύεται στην παραγωγή αμυντικού εξοπλισμού.
Όπως μεταδίδει το δημόσιο δίκτυο RAI, η συγκεκριμένη μονάδα παράγει πυρομαχικά μεσαίου και μεγάλου διαμετρήματος για στρατιωτικές δυνάμεις ξηράς και ναυτικού, καθώς και στερεά καύσιμα για εκτοξευτές αεροδιαστημικής. Το περιστατικό φέρεται να εκδηλώθηκε στο τμήμα συμπίεσης πυρίτιδας του εργοστασίου.
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης


