ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ιταλία: Ο Μάριο Ντράγκι στην πόλη Amatrice 5 χρόνια μετά τον φονικό σεισμό

Facebook
Twitter
Την Τρίτη ο Μάριο Ντράγκι παρευρέθηκε στην πόλη Amatrice, η οποία στις 24 Αυγούστου του 2016 επλήγη από φονικό σεισμό που κόστισε την ζωή σε 299 άτομα.

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός έφτασε με ελικόπτερο στην πόλη, όπου μια μικρή αντιπροσωπεία συγγενών των θυμάτων τον υποδέχθηκε και με τους οποίους υπήρξε μια συζήτηση για την οικονομική αποζημίωση (200 ευρώ περίπου) και για την αναζήτηση εργασίας στην ακόμη κατεστραμμένη πόλη. Θλίψη για την επέτειο, αλλά θετικότητα σχετικά με την παρουσία του Πρωθυπουργού και τις δεσμεύσεις του για υποστήριξη.

Σε δημόσια δήλωση, ο Μάριο Ντράγκι τόνισε πως “εάν βρίσκομαι εδώ σήμερα, είναι επειδή το κράτος είναι κοντά σας. Στο παρελθόν ήταν αργό, αλλά τώρα η κατάσταση είναι διαφορετική: οι εργασίες ανοικοδόμησης προχωρούν ταχύτερα. Είμαι εδώ σήμερα για να σας προσφέρω την εμπιστοσύνη και τη δέσμευση της Κυβέρνησης”. Δέσμευση η οποία περνάει από την προσοχή που η τωρινή Κυβέρνηση θέλει να δώσει σε Δήμους και Περιφέρειες στην μετασεισμική ανοικοδόμηση και ανάπτυξη των πληγωμένων περιοχών.

Ο Επίτροπος για την Ανοικοδόμηση κ. Legnini δεν έκρυψε πως η διαδικασία “θα πάρει χρόνο” και πως αυτό θα εξαρτηθεί από “το πόσο ο καθένας θα πράξει αυτό που του αναλογεί. Έχουμε ετοιμάσει διατάγματα και πόρους. Τώρα εναπόκειται στους δημάρχους, στους τεχνικούς και στις εταιρείες”.

Παράλληλα, ο επίσκοπος της Rieti, Domenico Pompili, τόνισε πως η Κεντρική Ιταλία έχει ξεχαστεί για πάρα πολλά χρόνια και πως η σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ της Αδριατικής και της Τυρρηνικής, συνδέοντας τη Ρώμη με το San Benedetto del Tronto, θα αποτελούσε λύτρωση για την ευρύτερη περιοχή. Κάτι στο οποίο ο δήμαρχος της Amatrice υπογράμμισε πως ο ίδιος συζήτησε το θέμα με τον Πρωθυπουργό Ντράγκι.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top