ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ιθάκη σαν λέμε …Ψηλά Αλώνια!

Ithaki
«Βούλιαξαν» από Πατρινούς τα κοντινότερα νησιά της Ιθάκης και Κεφαλονιάς.

«Περπατώ στην παραλιακή, στο Βαθύ, και νομίζω ότι βρίσκομαι στα… Ψηλαλώνια, γιατί συναντώ διαρκώς μπροστά μου πατρινούς», μας λέει ο Πατρινός Ιωάννης Γαλάνης, ο οποίος βρίσκεται στο νησί του Οδυσσέα απ’ όπου μας έστειλε και σχετικό φωτογραφικό υλικό και δήλωσε έκπληκτος από την αυξημένη τουριστική κίνηση και από το γεγονός ότι η πλειοψηφία των επισκεπτών στο νησί είναι πατρινοί.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις επιχειρηματία της Εστίασης στην Ιθάκη ο οποίος μας λέει: «Δεν περιμέναμε ότι θα είχε τόση κίνηση λόγω όλων αυτών που συμβαίνουν με την πανδημία αλλά και επειδή οι κρατήσεις από το εξωτερικό, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ήταν λιγότερες από κάθε άλλη χρονιά».

Ωστόσο, τονίζει, ότι «η… παρτίδα σώθηκε από τους Έλληνες τουρίστες και δη τους πατρινούς ταξιδιώτες». Παρόμοια η κατάσταση και στο νησί της Κεφαλονιάς η οποία σφύζει από πατρινούς κι άλλους Έλληνες τουρίστες οι οποίοι φαίνεται να καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό το κενό των ξένων τουριστών οι οποίοι δεν ταξίδεψαν φέτος.

Φαίνεται ότι για πολλούς συμπολίτες από την Πάτρα, τα δύο νησιά αποτέλεσαν ιδανική επιλογή εν μέσω πανδημίας και μέτρων των οποία αναπροσαρμόζονται κάθε τόσο.

Με άλλα λόγια, οι περισσότεροι προτίμησαν τα κοντινά νησιά, στα οποία η πρόσβαση είναι εύκολη και φθηνή με το πλοίο που αναχωρεί από τον Μόλο της Αγ. Νικολάου, και δεν θα τους στοιχίσει πολύ ακόμα και μια περίπτωση τοπικού λοκντάουν.

You may also like

Comments are closed.