ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ήθελε να «ξεζουμίσει» Πατρινούς ορθοδόξους ο παπα-βιτριόλης!

papavitriolis1
Ο ιερέας πρωταγωνιστής στην επίθεση μίσους με καυστικό υγρό, στη Μονή Πετράκη, είχε απασχολήσει με τη συμπεριφορά του, ουκ ολίγες φορές.

Στη Βέροια θυμούνται ακόμη τα όσα έζησαν το τελευταίο διάστημα…! Όμως και πατρινοί χριστιανοί που συμμετέχουν σε ορθόδοξες ομάδες στα socialmediaτην είχαν «πατήσει» με τον συγκεκριμένο «ιερέα»!

Σε πολλούς έστελνε μηνύματα στο messenger, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στην «Πολιτεία» από κάποιους διαδικτυακούς του φίλους στην Πάτρα ζητούσε χρήματα για να καλύψει τα έξοδά του, ώστε να μεταβεί στην Αθήνα για το Συνοδικό Δικαστήριο στη Μονή Πετράκη! Δηλαδή τους ζητούσε χρήματα για να μπορέσει να υλοποιήσει το διαβολικό σχέδιό του.

Είναι γνωστό ότι  ο 37χρονος πήγε στην ενορία του χωριού, όταν συνταξιοδοτήθηκε ο προηγούμενος. Κάθισε ενάμιση χρόνο αλλά άρχισε να αποκαλύπτεται ότι έχει κάποια προβλήματα, π.χ δανειζόταν χρήματα από ηλικιωμένους του χωριού και δεν τα επέστρεφε, οι παρέες του φαίνονταν άνθρωποι του υποκόσμου, έβρισε τον ψάλτη την ώρα της λειτουργίας ενώ εκκρεμούν και μηνύσεις!

Παράλληλα, ο δράστης συνεχίζει να απειλεί τον εφημέριο του χωριού λέγοντας ότι έχει ανθρώπους έξω που θα τον βρουν και θα τον σκοτώσουν γιατί νομίζει ότι είναι η αιτία που έφυγε από το μέρος. Μέχρι και μία ενορίτισσα είχε απειλήσει πως θα την σκοτώσει.

Είναι γνωστό δε πως στο Καλοχώρι Ημαθίας είχε γίνει η υπόθεση με τα ναρκωτικά στην οποία φέρεται να εμπλέκεται όμως ήδη τον παρακολουθούσε η ασφάλεια Βέροιας, ενώ ανέφερε πως όταν έφυγε από το σπίτι που του είχε παραχωρήσει βρήκαν μέσα σε αυτό σύριγγες και ναρκωτικά. Τα ναρκωτικά τα είχε κρύψει… στα απόκρυφά του, πιστεύοντας πως οι αστυνομικοί… δεν θα τον γδύσουν!

Ερωτηθείς τον λόγο που παρέμενε στην εκκλησία μετά από αυτές τις συμπεριφορές απάντησε πως έγιναν ενέργειες, πως ενήργησε η Μητρόπολη Βέροιας αμέσως αλλά οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες.

Στις 31 Μαΐου 2015, ήταν ο πρωταγωνιστής επεισοδίων στο προαύλιο του ναού σε χωριό της Βέροιας, μετά τη Θεία Λειτουργία. Σε βάρος του υπήρχαν καταγγελίες για μια σειρά αδικήματα οικονομικής φύσεως και όχι μόνο. Το διάστημα εκείνο διέμενε σε σπίτι ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού, δίπλα στην εκκλησία.

Όπως ανέφεραν μαρτυρίες, αρέσκονταν να δέχεται και να φιλοξενεί νεαρά αγόρια, ως «ποίμνιο». Στα πρωτοφανή επεισόδια, τον Μάιο του 2015 χρειάστηκε η επέμβαση δύο περιπολικών για να ηρεμήσει η κατάσταση….!

Οι πατρινοί διαδικτυακοί του φίλοι δηλώνουν πάντως πως πέραν της περιέργειας που αισθάνθηκαν όταν τους ζητούσε χρήματα, δεν έδειχνε πως αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα.

Μάλιστα εμφανιζόταν ως υπέρμαχος της Ορθοδοξίας και μάλιστα ήταν από τους «σκληρούς», στο ζήτημα της τήρησης των κανόνων της πίστης.

You may also like

Comments are closed.