ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Κ. ΑΧΑΪΑ | “Οργιάζουν” οι συζητήσεις για το Grader του Δήμου που… κάνει δουλειές στο χωράφι ιδιώτη

Facebook
Twitter
Όπως λέγεται στα καφενεία, το Grader βρέθηκε απ’ τον έναν δήμο στον άλλον, όχι στο πλαίσιο έκτακτης παροχής βοήθειας, αλλά επειδή ιδιώτης κάνει δουλειές στα χωράφια του…     

 

του Αχιλλέα Ροδίτη |

Το να δώσει ένας δήμος ένα μηχάνημα έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού, όπως έναν «ισοπεδωτή», κοινώς, Grader, εννοείται πως αποτελεί μία αναμενόμενη είδηση, ειδικά εάν μιλάμε για περίπτωση έκτακτης ανάγκης και διάθεσης συνεισφοράς στο πλαίσιο συνεργασίας.

Αλλά το να έχει… εξαφανισθεί για καιρό ένα ολόκληρο Grader ή, ακόμα χειρότερα, κανείς να μην το αναζητεί, διότι ορισμένοι ξέρουν ότι βρίσκεται στο χωράφι ιδιώτη (…) στα όρια άλλου δήμου, ξεπερνά τη φαντασία! Έλα όμως που οι συζητήσεις στα πηγαδάκια και τα καφενεία της Δυτικής Αχαΐας δίνουν και παίρνουν για ένα τέτοιο δημοτικό μηχάνημα…!

Κι όχι μόνο δίνουν και παίρνουν αλλά μάθαμε ότι κυκλοφορούν και φωτογραφίες του, ενώ βρίσκεται στην προσωπική έκταση ιδιώτη ο οποίος, και υποψήφιος ήταν, και το Grader του δήμου χρησιμοποιεί ανενόχλητος για να κάνει τη δουλειά του στα χωράφια του!

410014702 344862181633088 8162304391618402299 n

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ

Είναι προφανώς από τα πολλά «απίστευτα κι όμως αληθινά» (ή κι όμως… ελληνικά) που ακούμε και διαβάζουμε εδώ κι κει. Αλλά δεν είναι κάτι που έμεινε κρυφό κι εμείς ανακαλύψαμε. Αντίθετα, στην Κάτω Αχαΐα… βοά ο τόπος για το συγκεκριμένο θέμα. Και η βουή του αυτή πέρασε τα τοπικά δημοτικά «σύνορα» κι έφθασε ως και την Πάτρα, κι ακόμα παραπέρα!

Αυτό λοιπόν που λέγεται είναι ότι Grader του δήμου, το οποίο είχε αγοραστεί διαμέσου του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» κάπου στα τριάντα χιλιάδες ευρώ, πριν από κάνα-δυο χρόνια, τις τελευταίες εβδομάδες ήταν άφαντο. Πολλοί θεωρούσαν μάλιστα ότι το μηχάνημα χρησιμοποιείται σε έργα. Τους έκανε όμως εντύπωση ότι η μη εμφάνισή του συνεχιζόταν για καιρό, αδικαιολόγητα, κι έτσι άρχισαν να το ψάχνουν το θέμα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάφεραν να ανακαλύψουν κάτι, ρωτώντας, αλλά μέσω της τύχης η οποία τους το φανέρωσε! Διότι ένας από εκείνους που είχαν μπει στη διαδικασία της αναζήτησης έτυχε να περνά από χωριό του δήμου Ερυμάνθου κι εκεί έκπληκτος είδε το μηχάνημα του άλλου δήμου μπροστά του!

410036448 344862301633076 9168117771564085595 n

ΤΟ ΠΗΡΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥ…

Το εντυπωσιακότερο όλων, όμως, ήταν ο λόγος που το Grader ήταν εκεί. Διότι δεν είχε δοθεί απ’ τον δήμο σε δήμο, στο πλαίσιο μιας συνεργασίας ή παροχής έκτακτης βοήθειας. Είχε δοθεί σε ιδιώτη ο οποίος διατηρεί χωράφια στον έναν δήμο αλλά είναι δημότης στον άλλον δήμο, (σε αυτό που ανήκει το Grader), και σαν να μην έφθανε αυτό, ήταν στις πρόσφατες εκλογές και υποψήφιος…! Για την ιστορία, ο δήμαρχος του άλλου δήμου δεν γνωρίζει το παραμικρό. Διότι, όπως ελέχθη δημόσια από πολλά χείλη στην Κ. Αχαΐα, κάποιοι έσπευσαν να επικοινωνήσουν μαζί για να τσεκάρουν, όμως «εισέπραξαν» την… έκπληξή του, ως αποτέλεσμα της άγνοιας για το θέμα. Να σημειωθεί, πως το μηχάνημα είναι ακόμα εκεί…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top