ΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Μάρκου: «Το αφήγημα ‘νόμος και τάξη στα πανεπιστήμια’»

markou
Εκ νέου, λοιπόν, στο προσκήνιο, μετά τις εξελίξεις της εβδομάδας που πέρασε, το ζήτημα της πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Και σφοδρές οι αντιδράσεις εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ο βουλευτής Αχαΐας του κόμματος Κώστας Μάρκου, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, επανήλθε με νέα σχόλια, λέγοντας «η Κυβέρνηση έχει χάσει εντελώς την μπάλα. Αφενός είναι υποχρεωμένη, να υπηρετήσει, για το κοινό της, το αφήγημα ‘νόμος και τάξη στα Πανεπιστήμια’, αφετέρου όμως βλέπει ότι αυτό το θέμα θα φέρει τεράστια προβλήματα».

Και, μάλιστα, απέδωσε και επικοινωνιακό τακτικισμό στην Κυβέρνηση, σημειώνοντας, ότι τεχνηέντως διοχετεύτηκαν στον Τύπο κάποιες πληροφορίες, περί αναβολής του εγχειρήματος.

«Ήταν προφανώς για να γίνει μια σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης», είπε ο κ. Μάρκου. Υπογραμμίζοντας ότι «μετά βγήκε η κυβερνητική εκπρόσωπος να λέει ότι δεν υπάρχει περίπτωση και ότι γίνεται η προκήρυξη (σ.σ., όπως και έγινε, την περασμένη εβδομάδα).

Προσπαθούν να πατήσουν σε δύο βάρκες γιατί ήδη ξέρουν, προφανώς, ότι η αντίδραση θα είναι πάρα πολύ μεγάλη και θα δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα πανεπιστήμια δεν έχουν ανοίξει, είναι πολιτική επιλογή να μην ανοίξουν. Αν μπορούσαν δεν θα τα άνοιγαν και ποτέ..».

You may also like

Comments are closed.