ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Κ. Τασούλας: Η προσπάθεια του Ελληνισμού να δικαιωθεί η Κύπρος, το μεγαλύτερο στοίχημα στις παγκόσμιες σχέσεις

Facebook
Twitter
«Άλλο η Ελλάδα, άλλο ο Ελληνισμός. Ο Ελληνισμός είναι η Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου. Και αυτή την Ελλάδα εκπροσωπείτε. Και την εκπροσωπείτε σε όλα τα μέτωπα που μας ενδιαφέρουν, που μας πονάνε, που μας καίνε» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας απευθύνοντας θερμό καλωσόρισμα στα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) κατά την έναρξη των εργασιών της 13ης Γενικής της Συνέλευσης που φιλοξενούνται στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ανέφερε ότι τα μέλη της ΠαΔΕΕ ως βουλευτές και πολιτικά πρόσωπα στις χώρες διαμονής τους «ισχυροποιούν τη φωνή της Ελλάδας» θωρακίζουν «το μέτωπο της ενότητας του Ελληνισμού» με τον πειστικό τους λόγο και την επιδόσεις τους στην πολιτική σε όλα τα «μέτωπα της χώρας που είναι ο πολιτισμός, τα εθνικά θέματα, της γλώσσας, στο τι συμβαίνει στην ανατολική Μεσόγειο, στο μέτωπο των Γλυπτών του Παρθενώνα, της ενότητας του Ελληνισμού»
Ο κ. Τασούλας αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, αναφέρθηκε στην ανάγκη να μην υπονομευτεί μια από τις μεγαλύτερες ανθρώπινες ελπίδες, όπως την χαρακτήρισε, που είναι η διάδοχη κατάσταση της Κοινότητας των Εθνών, ο ΟΗΕ, και διερωτήθηκε: «Νομίζετε ότι η διεθνή κοινότητα, η ΕΕ, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Μ. Βρετανία, ο Ελληνισμός της Διασποράς, η Ελλάδα, η Κύπρος θα επιτρέψουν στην Τουρκία ή στον πρόεδρο Ερντογάν να επιβάλει τετελεσμένα αγνοώντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου;» Αυτό, είπε ο πρόεδρος της Βουλής, «δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν έχει (σ.σ. η Τουρκία) ούτε τα προσόντα, ούτε τα εφόδια ούτε τη δύναμη να το κάνει».
Σχετικά με την δικαίωση του κυπριακού αγώνα, ο κ. Τασούλας τόνισε πως «αυτή η επίμονη προσπάθεια του Ελληνισμού, η δική μας, η δική σας, των Κυπρίων αδελφών μας, να δικαιωθεί η Κύπρος, είναι το μεγαλύτερο στοίχημα στις παγκόσμιες σχέσεις. Όχι στις σχέσεις που αφορούν δύο ή περισσότερες χώρες στο εύρος της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Είναι το μεγάλο παγκόσμιο στοίχημα. Και όσο καταφέρουμε να προσεγγίσει η δύναμη του δικαίου με το μέγεθος του δικαίου, τόσο τα παγκόσμια πράγματα θα εξομαλυνθούν».
Ο πρόεδρος της Βουλής απευθυνόμενος στα μέλη της ΠαΔΕΕ ανέφερε πως μπορεί να «έπρεπε οι παππούδες και οι γονείς σας να πλάσουν το μύθο της ζωής τους μακριά από την πατρίδα, αλλά ο παλμός της ζωής τους, η στοργή της ζωής τους, η νοσταλγία τους δεν έφυγε από την Ελλάδα. Και σήμερα εσείς, συνεχιστές αυτής της παράδοσης, έρχεστε εδώ για να μας τονίσετε, για να μας ενθαρρύνετε πως σε όλους τους στόχους που έχουμε βάλει σας έχουμε συμπαραστάτες».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top