ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

«Καμπάνα» σε δύο γιατρούς της Πάτρας! ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ «ΕΚΣΠΛΑΧΝΩΣΗ» ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ

1200px Δικαστικό μέγαρο Πάτρα Copy
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΠΟΛΙΤΕΙΑ” ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ:
Σε δέκα μήνες φυλάκιση καταδικάστηκαν δύο γιατροί από Νοσοκομείο της Πάτρας οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για αμέλεια σε ιατρικές πράξεις με αποτέλεσμα μία γυναίκα που είχε γεννήσει το 2017 να υποστεί εκσπλάχνωση.

Η δίκη έγινε την Δευτέρα στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών και κράτησε 7 ώρες. Η έδρα αν και είχε περάσει η ώρα, προτίμησε με σύμφωνη γνώμη των δικαστικών υπαλλήλων να ολοκληρωθεί την ίδια ημέρα η ακροαματική διαδικασία. Τους γιατρούς κατηγορούσε ένα ζευγάρι από την Πάτρα. Τον Σεπτέμβριο του 2017 η Νικολία, εισήχθη στο Νοσοκομείο για να γεννήσει με καισαρική τομή.

Οντως έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο παιδάκι. Πήρε εξιτήριο μετά από κάποιες ημέρες, όμως όταν πήγε στο σπίτι της παρατήρησε πως από την τομή της γυναικολογικής επέμβασης έβγαινε υγρό. Αμεσα μαζί με τον σύζυγό της επισκέφθηκε το Νοσοκομείο και εκεί τους καθησύχασαν. Το ίδιο συνέβη επί 3 συνεχείς ημέρες, και τις τρεις επισκέφθηκαν τον γιατρό τους και ελάμβαναν παρόμοια απάντηση: «Είναι όλα εντάξει επιστρέψτε στο σπίτι σας».

Την τρίτη ημέρα όμως, φθάνοντας στο σπίτι και ενώ ξεκουραζόταν ένιωσε ότι είχε ανοίξει η καισαρική τομή. «Νιώθω κάτι ότι με τραβάει και μέχρι να φωνάξω τον άντρα μου και την πεθερά μου και τους υπόλοιπους που ήσαν εκείνη την στιγμή στο σπίτι έχει ανοίξει η καισαρική και έχω πιάσει τα έντερα μου στο χέρι μου χάνω τις αισθήσεις μου και νιώθω τα όργανα μου να ξεκολλάνε από μέσα μου. Πέθανα στην κυριολεξία νόμιζα πως ήμουν στον άλλον κόσμο αμέσως καλέσαμε το ασθενοφόρο! Εφθασε επί τόπου κινητή μονάδα και με παρέλαβε, με μετέφεραν στο νοσοκομείο και μετά από λίγο με έβαλαν    στο  χειρουργείο . Δηλαδή μέσα σε μία εβδομάδα έγιναν δύο χειρουργεία στην ίδια τομή. Στην κυριολεξία ζω από θαύμα» δήλωσε η ίδια στο Δικαστήριο. «Είμαι δικαιωμένη. Γνωρίζω ότι θα γίνει έφεση από τους κατηγορούμενους, όμως η καταδίκη τους σε πρώτο βαθμό με δικαιώνει» καταλήγει.

Δείτε το δημοσίευμα της Δευτέρας στην “Πολιτεία”:

Καταγραφή 6

You may also like

Comments are closed.