ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καύσωνας: ”Καμίνι” η Ελλάδα με θερμοκρασίες έως 44 βαθμούς – Νέο έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜY

kafsonas
Για την εξέλιξη του καύσωνα που πλήττει την χώρα μας, ενημερώνει με νέο έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το φαινόμενο εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο, καθώς θα έχει μεγάλη διάρκεια, με την κορύφωσή του που θα φθάσει έως 44 βαθμούς, να αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει:

Σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (α.α. 8/2021, 26-07-2021) και σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, σχετικά με την εξέλιξη του κύματος καύσωνα:

1. Το φαινόμενο εξακολουθεί να είναι ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο καθώς θα έχει μεγάλη διάρκεια αλλά και διότι το θερμοκρασικό εύρος (διαφορά μέγιστης – ελάχιστης θερμοκρασίας) θα είναι μικρό.

2. Η κορύφωση αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εντούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 6/8/21.

3. Οι μέγιστες θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 42 με 44 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα και τα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Υψηλή θα παραμένει η θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών με τις ελάχιστες τιμές της πάνω από τους 28 βαθμούς, στις περισσότερες περιοχές.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του φαινομένου και αναπροσαρμογή των θερμοκρασιακών ορίων θα γίνεται στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

You may also like

Comments are closed.