ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Και εγένετο νέα κοινοβουλευτική ομάδα από τους 11 της «Νέας Αριστεράς»

Facebook
Twitter

Στην συγκρότηση και τυπικά της Κοινοβουλευτικής τους ομάδας προχώρησαν οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς σήμερα, έστειλαν στον πρόεδρο της Βουλής και την σχετική επιστολή.

Μετά τα αποκαλυπτήρια του ονόματος της νέας ΚΟ που προέκυψε από τη διάσπαση στο ΣΥΡΙΖΑ η ομάδα των 11 έδωσε στη δημοσιότητα και το λογότυπο του νέου κοινοβουλευτικού κόμματος. Ένα βέλος που δείχνει αριστερά το οποίο στην αιχμή του έχει έναν άνθρωπο που δείχνει αριστερά και κοιτά μπροστά.

Ο Αλέξης Χαρίτσης, πρόεδρος ΚΟ Νέας Αριστεράς δήλωσε: «Καλλούς αγώνες να έχουμε, αγώνες που θα τους δώσουμε όλες και όλοι μαζί μέσα στη Βουλή αλλά κυρίως έξω εκεί στην κοινωνία».

Η επιστολή συγκρότησης της νέας ΚΟ εστάλη στον πρόεδρο της Βουλής και οι 11 προχωρούν τώρα στο επόμενο βήμα της συγκρότησης νέου πολιτικού φορέα με τα εκατοντάδες πρώην στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκαν στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων να συμπληρώνουν φόρμες εγγραφής στο νέο υπό σύσταση κόμμα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Ο γέγονε, γέγονε. Τη συνείδησή μου την έχω καθαρή. Προσπάθησα να είμαι όσο πιο ενωτικός γίνεται».

Αυτή ήταν η αντίδραση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη που παραχωρούσε την ώρα που οι 11 παρουσίαζαν το νέο εγχείρημα στην Αριστερά.

Ο κ. Κασσελάκης μάλιστα ανέβασε και πάλι τον πήχη και από το ρεαλιστικό 17% βάζει ξανά το μαξιμαλιστικό στόχο του για νίκη απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές.

«Είμαι άκρως πεπεισμένος ότι το σχέδιο το οποίο εκτελούμε θα πετύχει και πάμε στις εκλογές για την απόλυτη ανατροπή. Με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ».

Οι αιχμές του Αλέξη Τσίπρα από τη Ρώμη για τους «11» και την πολυδιάσπαση του προοδευτικού χώρου δεν πέρασαν απαρατήρητα με τον Νάσο Ηλιόπουλο να πατά πάνω στην επισήμανση του πρώην πρωθυπουργού ότι ο εχθρός δεν βρίσκεται εντός των τειχών.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, βουλευτής της «Νέας Αριστερά» ανέφερε στο MEGA: «Η φράση ότι ο εχθρός δεν είναι εντός των τειχών δεν αφορά εμάς, αφορά τη νέα ηγεσία η οποία διαρκώς κυνηγά εχθρούς. Αποχωρήσαμε γιατί στο τέλος της ημέρας δεν μπορεί να υπάρχει συνύπαρξη με κάποιον ο οποίος σε χαρακτηρίζει πέμπτη φάλαγγα, εσωτερικό εχθρό».

«Δεν θα έπρεπε να έχουν φύγει. Γιατί αν έχεις τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ δεν δημιουργείς κατακερματισμό στον προοδευτικό δημοκρατικό κόσμο», σημείωσε ο Πάνος Ρήγας, μέλος πολιτικής γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά είχαν ήδη την πρώτη τους ηχηρή διαφοροποίηση στη Βουλή κατά την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τους servicers με τους 10 ανεξάρτητους βουλευτές να ψηφίζουν παρών σε τρία άρθρα ενσωμάτωσης ευρωπαϊκών οδηγιών δεχόμενοι πυρά από τους πρώην συντρόφους τους στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος,  κοιν. εκπρόσωπος στη «Νέα Αριστερά» είπε: «Το ακατάσχετο δεν αφορά λογαριασμούς των servicers, αλλά τους λογαριασμούς που μπαίνουν τα λεφτά των δανειοληπτών. Αλλιώς θα κινδύνευαν από κατασχέσεις για χρέη του servicer. Αυτό θέλαμε;; Ο εγκλωβισμός σε συζητήσεις εντυπώσεων, και μάλιστα εσφαλμένων, δεν μας αφορά. Και δεν αφορά και κανέναν».

«Με την ΚΟ και τον πολιτικό αυτό χώρο έχουμε τεράστιες διαφορές. Όμως για πάρα πολλά χρόνια συμφωνούσαμε ότι δεν είναι δυνατόν να στοχοποιούνται οικογένειες, να γίνονται προγραφές δημοσιογράφων πολιτικών», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με τις ευρωεκλογές να αποκτούν χαρακτήρα προκριματικών εκλογών για τις βουλευτικές εκλογές ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ εν μέσω ρευστότητας του πολιτικού σκηνικού άφησε ανοιχτό παράθυρο συνεργασιών.

«Να κρατήσουμε μια τέτοια αντιπαράθεση σε ένα τέτοιο επίπεδο ώστε να μην κόψουμε κάθε επαφή και επικοινωνία για μετά τις ευρωεκλογές».

«Πρόκειται για μια ολοφάνερη πολιτική αποσύνθεση που ήταν προδιαγεγραμμένη βέβαια όπως και των προηγούμενων κομμάτων που επέλεξαν να εμπορευτούν ελπίδες και να καβαλήσουν το κύμα της αγανάκτησης», δήλωσε ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ.

Επίσημη πρεμιέρα για τη Νέα Αριστερά η αυριανή διήμερη συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια του φορολογικού νομοσχεδίου.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top