ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Και νέο «χαστούκι» στους παιδότοπους της Πάτρας!

paidotopos
Ξεσπάθωσαν οι ιδιοκτήτες παιδότοπων με αφορμή τις πρόσφατες παροτρύνσεις κυβερνητικών στελεχών και πρωτίστως του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, προς τους γονείς… να μην στέλνουν τα παιδιά τους σε παιδικά πάρτι.

Οι δηλώσεις του υπουργού άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου για τους πατρινούς αλλά και θεσσαλονικείς ιδιοκτήτες παιδότοπων που κατέφυγαν προ ημερών στην έκδοση σκληρής κοινής ανακοίνωσης στην οποία αφού γνωστοποιούν τα προβλήματα του κλάδου εξαιτίας των μέτρων και της πανδημίας, έθεσαν το ερώτημα πώς γίνεται ο υπουργός να δηλώνει ότι τον προβληματίζουν τα παιδικά πάρτι ως εστίες κορονοϊού.

«Και ερωτούμε, αφού η εντολή της Κυβέρνησης να ανοίξουμε ως επιχειρήσεις μας, προϋποθέτει ότι παρέχουμε ασφάλεια κατά την λειτουργία μας, πώς γίνεται υπουργός της Κυβέρνησης να μας θεωρεί ανασφαλείς; Ποιος έχει τελικά δίκιο;

Αν έχει δίκιο η Κυβέρνηση που μας θεωρεί ασφαλείς, τότε θα πρέπει ο κλάδος μας να στηριχθεί για να λειτουργήσει με ασφάλεια, ο δε υπουργός Υγείας είναι εκτός κυβερνητικής πολιτικής, προσβάλλοντας μάλιστα με βάναυσο τρόπο την εμπιστοσύνη των πελατών μας προς τις επιχειρήσεις μας αλλά και την φήμη του κλάδου μας.

Αν έχει δίκιο ο υπουργός Υγείας, τότε η Κυβέρνηση κάνει λάθος ως προς τον χαρακτηρισμό μας ως ασφαλών επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα η μόνη λύση να είναι να διαταχθεί εκ νέου το κλείσιμο μας και να δοθεί άμεσα οικονομική στήριξη στον κλάδο μας», τονίζουν στην ανακοίνωση τους. Διατυπώνοντας την απαίτηση για σοβαρή αντιμετώπιση του κλάδου τους.

«Η ουσία στο δικό μας πρόβλημα είναι ότι μετά από 19 μήνες κλειστοί, με κρατική εντολή, μας ανοίγουν με τα πιο αυστηρά μέτρα λειτουργίας. Και ενώ κάνουμε αγώνα για να μην αποτελούμε κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, η ίδια κυβέρνηση που μας έδωσε εντολή να ανοίξουμε, η ίδια κυβέρνηση μέσα από τα μέσα ενημέρωσης μας πολεμάει δια στόματος υπουργού Υγείας και πολλών επιστημόνων δίνοντας ‘γραμμή’ να αποφεύγονται οι παιδότοποι και τα παιδικά πάρτι», σχολιάζει ο ιδιοκτήτης παιδότοπου Κώστας Σπυρόπουλος ο οποίος προσφάτως μίλησε στην «Πολιτεία» για τα πολύπλοκα προβλήματα του κλάδου, όμως η νέα δήλωση Πλεύρη ανάγκασε σε νέα παρέμβαση.

ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΛΑΣΕΙ ΕΝΑ… ΚΑΡΟ ΛΕΦΤΑ…

«Έχουμε χαλάσει ένα κάρο λεφτά για να ξανανοίξουμε, έχουμε εξοπλιστεί με ό,τι υπάρχει σε επίπεδο απολύμανσης και καθαριότητας και σαν να μη φτάνει ότι δεχόμαστε εσωτερικά μόνο εμβολιασμένους και παιδιά με self test 24ώρου, δεν μπορούμε ούτε πελάτες να φιλοξενήσουμε αλλά ούτε και παιδικά πάρτι λόγω του πολέμου που μας κάνει η ίδια η κυβέρνηση», καταλήγει.

Υπενθυμίζοντας αυτό που πρόσφατα δημοσίευσε η «Πολιτεία» ότι έφθασαν σε σημείο να λειτουργούν και εντός των παιδότοπων να βρίσκονται δύο γονείς και εκτός, στο πεζοδρόμιο, οι περισσότεροι.

You may also like

Comments are closed.