Και ο «Ορειβατικός τουρισμός» στόχος για τη Δυτική Ελλάδα – Η φετινή “ευκαιρία” με την Βαράσοβα

Facebook
Twitter

| Η ΠΔΕ έχει στην ατζέντα της και τον ορειβατικό τουρισμό, αλλά και το «χαρισματικό βουνό» την Βαράσοβα!

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Και ενώ μιλάμε για την «στροφή» ταξιδιωτών προς το βουνό, και εν μέσω θέρους, δεν μπορεί να παραλείψουμε την πολλά υποσχόμενη τάση του ορειβατικού τουρισμού, αν μια περιοχή διαθέτει όγκους κατάλληλους και ελκυστικούς για ορειβάτες. Και η Δυτική Ελλάδα, είναι μια τέτοια περίπτωση, αρκεί να αξιοποιήσει τον ορεινό της πλούτο στοχευμένα, προς την σωστή κατεύθυνση.

Στα τέλη Ιουλίου η «Πολιτεία» παρουσίασε τις απόψεις ενός κορυφαίου Έλληνα ορειβάτη, του καταξιωμένου διεθνώς Εκπαιδευτή Ορειβασίας κ. Άρη Θεοδωρόπουλου ο οποίος αποκάλυψε ότι τα πρώτα του ορειβατικά βήματα τα πραγματοποίησε στην Βαράσοβα, εξηγώντας ότι λόγω της μορφολογίας του, το συγκεκριμένο βουνό της Δυτικής Ελλάδας αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό ειδικά για όσους βρίσκονται στα σπάργανα της ορειβασίας.

(ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤ. ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΔΩ:  https://politeianews.gr/aris-theodoropoulos-oreivasia-varasova/ )

Αποκάλυψε μάλιστα ότι ο εν λόγω ορεινός όγκος είναι από τους δημοφιλέστερους όχι μόνο σε Έλληνες, αλλά και σε ξένους ορειβάτες. Φαίνεται όμως ότι το γεγονός αυτό δεν έχει μείνει εκτός «ατζέντας» από την πλευρά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

2 βαρασοβα 1 1
oznorMB

 

2 Ν. Κοροβέσης ΕΝΘΕΤΗ 1

Όπως βεβαιώνει και ο Αντιπεριφεειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Νίκος Κοροβέσης ο οποίος τονίζει ότι από τις σαφείς κατευθύνσεις της περιφερειακής αρχής είναι η «επένδυση» στον χειμερινό τουρισμό, που περιλαμβάνει και τα ορειβατικά ενδιαφέροντα.

Μάλιστα η φετινή χρονιά θα είναι μια «χρυσή» ευκαιρία για την ανάδειξη της Βαράσοβας, δεδομένου ότι για φέτος τον χειμώνα είναι προγραμματισμένο (από ορειβάτες) το πρόγραμμα συντήρησης, επιδιόρθωσης και ανασχεδιασμού, (όπου και εάν αυτό είναι αναγκαίο), των «αναρριχητικών διαδρομών» στο συγκεκριμένο βουνό.

Πράγμα που σημαίνει ότι ο χειμώνα θα συμπέσει με την άφιξη εκπαιδευτών αναρρίχησης απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και πληθώρα επισκέψεων ορειβατών, νέων και εμπειρότερων. Όπως άλλωστε είχε επισημάνει στην «Πολιτεία» ο κ. Θεοδωρόπουλος, η Βαράσοβα είναι μια δημοφιλής για τους ορειβάτες «συμπαγής ασβεστολιθική ορθοπλαγιά που ορθώνεται πάνω απ’ την θάλασσα» που μπορεί να γίνει το επίκεντρο της ορειβασίας στην Ελλάδα, με συνέπεια την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Το είχε χαρακτηρίσει «χαρισματικό βουνό» στο οποίο, μάλιστα, οι πρώτες αναρριχήσεις έγιναν στο μακρινό… 1950!

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top