ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Ηλιόλουστη η Τρίτη του Πάσχα

ΗΛΙΟΣ ΠΑΤΡΑ
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος, αλλά θερμοκρασιακά σε ορισμένες περιοχές της βόρειας και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, θα θυμίζει αρχές καλοκαιριού.

Από το πρωί θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, τόσο στα ηπειρωτικά όσο και στα νησιά. Μόνο στη βόρεια Ελλάδα το μεσημέρι θα συννεφιάσει λίγο τοπικά και στα βορειοανατολικά ορεινά, δηλαδή στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές μπόρες.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα πλησιάσει τους 28 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 26 – 28 στα δυτικά και 28 – 29 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά.

Και στο Αιγαίο οι μέγιστες τιμές θα πλησιάσουν τους 25 – 28 βαθμούς Κελσίου. Πιο ανοιξιάτικες θα είναι και οι ελάχιστες τιμές νωρίς το πρωί, με το θερμόμετρο να δείχνει σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές 14 – 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν σε δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις και σε ήπιες εντάσεις, δε θα ξεπεράσουν τα 2 – 4 και στα νότια της Πελοποννήσου μέχρι και 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 – 29 βαθμούς και οι άνεμοι ασθενείς 2 – 3 μποφόρ, βορειοδυτικοί και σταδιακά θα στραφούν σε νότιες διευθύνσεις.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός. Στα γύρω ορεινά το μεσημέρι είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί από 15 – 28 βαθμούς και οι άνεμοι 2 – 4 μποφόρ, βορειοδυτικοί, στρεφόμενοι το απόγευμα σε νοτιάδες.

Την Τετάρτη το κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας θα είναι η ηλιοφάνεια και γενικά οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν. Σε παρόμοια επίπεδα η θερμοκρασία, θα φτάσει το μεσημέρι τους 27 – 29 βαθμούς Κελσίου, με ανέμους βορειοδυτικούς στα πελάγη 3 – 5, πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Την Πέμπτη αναμένεται και πάλι καλοκαιρία. Η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά, θα προσεγγίσει το μεσημέρι κατά μέσο όρο τους 26 – 29 βαθμούς. Ο βοριάς θα ενισχυθεί λίγο στα πελάγη, με ένταση μέχρι 5 – 6, πρόσκαιρα και 7 μποφόρ.

You may also like

Comments are closed.