ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Καιρός: Ο «Διομήδης» εξασθενεί από αύριο Πέμπτη (13/1) – «Τσουχτερό» κρύο το επόμενο διήμερο

Facebook
Twitter
Ο μετεωρολόγος, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος, μίλησε για το πώς αναμένεται να εξελιχθεί, αλλά και για το πότε θα εξασθενήσει η κακοκαιρία «Διομήδης», που σαρώνει την χώρα μας.

Ουσιαστικά σήμερα (Τετάρτη 12.1.2022) είναι η τελευταία μέρα που έχουμε φαινόμενα κακοκαιρίας, όπως μας πληροφορεί ο μετεωρολόγος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «τα περισσότερα φαινόμενα σήμερα, αναμένονται στις περιοχές των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων. Σε αυτές τις περιοχές μέρη το τέλος της ημέρας περιμένουμε τα τελευταία ύψη βροχής. Στις υπόλοιπες περιοχές σταδιακά τα φαινόμενα έχουν σταματήσει ή έχουν εξασθενήσει».

Οι άνεμοι φτάνουν στα τοπικά 7 με 8 μποφόρ, «ενώ από το βράδυ της Τετάρτης θα έχουμε σταδιακή εξασθένηση των βοριάδων. Θα παραμείνουν πολύ ενισχυμένοι οι βοριάδες αλλά σε μικρότερη ένταση, ώστε να μην δημιουργούν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες», σημειώνει ο ίδιος.

Προσοχή για το επόμενο διήμερο

«Τώρα αυτό που θέλει προσοχή το επόμενο διήμερο είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ο ισχυρός παγετός που θα έχουμε σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Έτσι, την Πέμπτη (13.1.2022) το πρωί, περιμένουμε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες στα βόρεια, κυρίως σε περιοχές που έχει ήδη χιονίσει. Από την Πέμπτη το πρωί πιθανότατα θα δούμε και διψήφιες αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες.

Την Παρασκευή επίσης, θα έχουμε ισχυρό παγετό το πρωί μέχρι την άνοδο της θερμοκρασίας μέσα στην ημέρα και θα πάμε σταδιακά μέχρι το Σαββατοκύριακο σε κάποιες καλύτερες συνθήκες, δηλαδή σε λιγότερο κρύο, παρ’ όλο που ο παγετός θα παραμείνει, κυρίως στις βόρειες περιοχές της χώρας μας. Δεν περιμένουμε όμως άλλα φαινόμενα, δηλαδή βροχές και χιονοπτώσεις, πέρα από ελαφρώς τοπικά φαινόμενα τις επόμενες ημέρες», τονίζει ο κ. Λαγουβάργος.

Κλείνοντας, υπογραμμίζει ότι θα κάνει κρύο και στην Αττική αύριο, «αφού οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φτάσουν τους 6 με 7 βαθμούς».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top