Κακοκαιρία Daniel: «Φουσκώνει» ο Πηνειός, ώρες αγωνίας για τη Λάρισα – Συνεχείς εκκενώσεις

Facebook
Twitter

Αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό και τη διάσωση των κατοίκων, που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε χωριά της Καρδίτσας και της Λάρισας που έχουν βυθιστεί στα λασπόνερα ενώ «φουσκώνει» ο Πηνείος, έπειτα από τη βιβλική καταστροφή που άφησε στο πέρασμα της η κακοκαιρία Daniel. Μία τεράστια έκταση, στον θεσσαλικό κάμπο, έχει μετατραπεί σε μία απέραντη λίμνη, με αποτέλεσμα σπίτια, σχεδόν ολόκληροι οικισμοί και καλλιεργήσιμες εκτάσεις να παραμένουν κάτω από τα νερά. Υπαρκτός παραμένει ο κίνδυνος για υπερχείλιση του Πηνειού, του οποίου τα νερά έχουν φτάσει σε ύψος τα 9 μέτρα. Ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους έξι και των αγνοούμενων έξι, σύμφωνα με τις αρχές.

Μηνύματα 112 για εκκενώσεις

Μήνυμα 112 στάλθηκε στους κατοίκους του Αγίου Θωμά στη Λάρισα ώστε να απομακρυνθούν προς Φιλιππούπολη, λόγω του «Daniel».

Κακοκαιρία Daniel: «Φουσκώνει» ο Πηνειός, ώρες αγωνίας για τη Λάρισα – Συνεχείς εκκενώσεις

Έκλεισε η γέφυρα της Γιάννουλης

Τη γέφυρα της Γιάννουλης στη Λάρισα αποφάσισαν να κλείσουν οι Αρχές καθώς λόγω του μεγάλου όγκου των νερών υπάρχει φόβος για την στατικότητά της.

Σημειώνεται πως νωρίτερα η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη, σημείωνε πως από νερά έχει κατακλειστεί η γέφυρα του Πηνειού, που βρίσκεται 3 χιλιόμετρα μετά το Κουτσόχερο, στην εθνική οδό Λάρισας – Ιωαννίνων. Μάλιστα η Αστυνομία είχε κλείσει τον δρόμο και έχει διακόψει την κυκλοφορία στη γέφυρα, ενώ λίγη ώρα πριν βρίσκονταν εκεί οχήματα του στρατού με βάρκες και ερπυστριοφόρα προκειμένου να προσεγγίσουν χωριά που είναι αποκλεισμένα με εγκλωβισμένους κατοίκους, χωρίς να τους επιτραπεί η είσοδος γιατί είναι άγνωστη αυτή τη στιγμή η κατάσταση και η στατικότητα της γέφυρας.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Κύλιση στην κορυφή