ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια – Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Facebook
Twitter
Πολικές θερμοκρασίες, χιόνια, βροχές και ισχυροί άνεμοι και σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Αλατιέρες και εκχιονιστικά μηχανήματα είναι σε ετοιμότητα στην Πεντέλη, καθώς από αύριο αναμένεται και η Αττική να βρεθεί στο επίκεντρο της κακοκαιρίας. Στην Πάρνηθα, κλειστός παραμένει ο δρόμος από το τελεφερίκ και πάνω.

Τις τελευταίες ώρες, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας.

Τη νύχτα, χωριά της Κύμης έμειναν χωρίς ρεύμα, αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση, αλλά το βράδυ αναμένεται -σύμφωνα με τις προβλέψεις- νέα επιδείνωση, κάτι που ανησυχεί τους κατοίκους και τις τοπικές Αρχές που είναι σε επιφυλακή. Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου.

Στις Κυκλάδες σε Άνδρο, Σύρο, Τήνο και Μύκονο, το χιόνι έφτασε μέχρι τη θάλασσα.

Στη Νάξο, χιόνι έπεσε στα ορεινά, ενώ μηχανήματα βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους για να μην αποκλειστούν οικισμοί. Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο, κλειστά θα παραμείνουν Δευτέρα και Τρίτη τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί.

Στους -10 βαθμούς έφτασε ο υδράργυρος σε Φλώρινα, Περτούλι και Μέτσοβο.

Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, ενώ αναμένεται και η απόφαση αν θα ανοίξουν αύριο τα σχολεία.

Στην Περιφέρεια, πραγματοποιήθηκε και επιχειρησιακή άσκηση με μονάδες επέμβασης – απεγκλωβισμού.

Τι άλλο φέρνει η «Ελπίδα» τις επόμενες ώρες

Οι προγνώσεις αναφέρουν ότι η κορύφωση της κακοκαιρίας έρχεται τη Δευτέρα, με χιόνια και τσουχτερό κρύο σε μεγάλο μέρος της χώρας. Πυκνές χιονοπτώσεις και χιονοκαταιγίδες αναμένονται σε πολλές περιοχές.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η βελτίωση που καταγράφεται από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα είναι πρόσκαιρη. Ο καιρός θα επιδεινωθεί από το βράδυ  στη Μακεδονία και τη Θράκη με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις οι οποίες θα επεκταθούν, και στην Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και δε θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 04 με 07 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

Η ελάχιστη θερμοκρασία σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές θα κυμαίνεται μεταξύ -06 και -08 βαθμών ενώ κατά τόπους στα βορειοδυτικά θα είναι -15 βαθμοί Κελσίου.

Πιο συγκεκριμένα, στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο.

Στην υπόλοιπη χώρα οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές, αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Θεσσαλία, την

Εύβοια, βαθμιαία στην ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ ενώ στα Δωδεκάνησα θα είναι αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν στα ηπειρωτικά τους 3 με 5 και στα νησιά τους 8 με 10 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες θα πέσουν στα ηπειρωτικά στους -03 με -06, στα βορειοδυτικά στους -12 και στα νησιά στους 2 με 4 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός σε πολλές περιοχές της βόρειας χώρας ενώ στα βορειοδυτικά θα είναι ολικός.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top