ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία “Ελπίδα”: Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός – Έκτακτη σύσκεψη στις 18:00

xionia
Η επέλασης της κακοκαιρίας “Ελπίδα” ξεκινά σε λίγες ώρες με χιόνια και πολικό ψύχος σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε επιφυλακή είναι ο κρατικός μηχανισμός, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία.

Στη Φλώρινα ήδη, επικρατεί ισχυρός παγετός και χιονίζει από το πρωί.  Τις επόμενες ώρες αναμένεται να χιονίσει και στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης ενώ από αύριο το πολικό ψύχος θα σαρώσει όλη τη χώρα απ΄άκρη σε άκρη με χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά της Αττικής αλλά και στις παρυφές της Αθήνας. Δεν προβλέπονται όμως ιδιαίτερα έντονα τα φαινόμενα ή με διάρκεια.

Τηλεσύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τη συμμετοχή εκπροσώπων των συναρμόδιων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων θα προκύψουν από την κακοκαιρία.

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός

Σε επιφυλακή και εγρήγορση ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία. Στο κέντρο διαχείρισης έκτακτων περιστατικών της περιφέρειας Αττικής στο Καπανδρίτι βρίσκονται σε ετοιμότητα εκχιονιστικά και αλατιέρες. Όπως είπε το πρωί ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης σε επιφυλακή βρίσκονται 80 εκχιονιστικά οχήματα και 2 ερπυστριοφόρα, για απεγκλωβισμό πολιτών εάν χρειαστεί ενώ η Περιφέρεια έχει προμηθευτεί 2.500 τόνους αλατιού.

Ο διαχειριστής ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) έθεσε σε λειτουργία από σήμερα 24ωρη γραμμή δωρεάν τηλεφωνικής εξυπηρέτησης (800 400 4000), όπου οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για βλάβες στην ηλεκτροδότηση.

You may also like

Comments are closed.