ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Κακοκαιρία: Προβλήματα αφήνει πίσω του ο «Διομήδης»

Facebook
Twitter
Ηρθε, μας πάγωσε, και απέρχεται ο «Διομήδης». Η κακοκαιρία που έφερε κάπως καθυστερημένα τη βαρυχειμωνιά στη χώρα, με χιόνια και στην Αττική –στα λευκά ντύθηκε χθες το απόγευμα η Μαλακάσα, ενώ έκλεισε η Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω–, άρχισε να οπισθοχωρεί σταδιακά από χθες το βράδυ επιμένοντας μόνο στα νότια. Ο καιρός σήμερα αναμένεται αισθητά βελτιωμένος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με μόνο πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Αρκετά πάντως ήταν τα προβλήματα που άφησε πίσω της και αυτή η κακοκαιρία, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στην Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας αλλά και στην Κρήτη όπου από νωρίς το μεσημέρι εκδηλώνονταν ισχυρές βροχοπτώσεις.

Στην Καρδίτσα έγινε προληπτική εκκένωση οικισμού Ρομά, στην περιοχή Μαύρικα, για λόγους ασφαλείας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε στάδιο, ενώ σφοδρό ήταν το χτύπημα του «Διομήδη» και στην Υπέρεια Φαρσάλων, μεγάλο τμήμα της οποίας πλημμύρισε, με αποτέλεσμα περίπου 250 κάτοικοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Εκκενώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις κοινότητες Ψαθοχώρας και Κοσκινάς του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Καλέντζη. Οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο Παλαμά.

Η κακοκαιρία οδήγησε και σε πολλές διακοπές ρεύματος, όπως στη Σαμοθράκη λόγω του μεγάλου όγκου χιονιού. Χωρίς ρεύμα έμειναν για ώρες χθες και πολλές περιοχές της Χαλκιδικής, όπως ο Δήμος Αριστοτέλη, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή προκάλεσαν πτώσεις δένδρων. Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε κατολισθήσεις στη βόρεια Εύβοια, με αποτέλεσμα σημεία του οδικού δικτύου να κλείσουν. Σε πολλές περιοχές τα σχολεία παρέμειναν κλειστά για λόγους ασφαλείας.

kakokairia-provlimata-afinei-piso-toy-o-diomidis0
Πληµµύρες σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στον Παλαµά Καρδίτσας (φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ).

Στο μεταξύ, προβλήματα δημιουργήθηκαν και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων που έφθασαν τοπικά στο Αιγαίο τα 9 και στα βόρεια τα 10 μποφόρ. Εως αργά χθες από το λιμάνι του Πειραιά σε ισχύ ήταν απαγόρευση απόπλου για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνταν μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Κλειστή ήταν η γραμμή Πέραμα – Παλούκια Σαλαμίνας, ενώ σε ισχύ ήταν απαγόρευση απόπλου και από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Κλειστές παραμένουν, επίσης, οι γραμμές Αγ. Μαρίνα – Νέα Στύρα, Καβάλα – Πρίνου Θάσου και Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη.

Την ίδια στιγμή, ανοιχτοί θα παραμείνουν μέχρι και το Σάββατο οι θερμαινόμενοι χώροι της Λέσχης Φιλίας Πανόρμου (Πανόρμου και Βαθέος 25) και το υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Αχαρνών 3), για την προστασία των πολιτών από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Από το βράδυ της Τρίτης ομάδες street work του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) βρίσκονται στους δρόμους της πόλης, συνδράμοντας τον άστεγο πληθυσμό της Αθήνας με κουβέρτες, μπουφάν, ρούχα, ζεστά ροφήματα, φαγητό και νοσηλευτική φροντίδα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top