ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένη ζήτηση στα Καλάβρυτα, αλλά κυρίως σε airbnb…

Η ζήτηση για κλίνες φέτος αγγίζει μέχρι ώρας το 80 με 90%!

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ.

του Αχιλλέα Ροδίτη

Το διαβάσαμε προ ημερών ότι βάσει επίσημων στοιχείων τα Καλάβρυτα συγκεντρώνουν τεράστια ζήτηση για διαμονή την περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Και είναι αλήθεια.

Υπάρχει όμως μια σοβαρή διάσταση που κάνει όλη την διαφορά. Που αφενός αναδεικνύει ένα σημαντικό πρόβλημα που μαίνεται ανεξέλεγκτο, αφετέρου επιβεβαιώνει πλήρως πρόσφατο ρεπορτάζ της «Πολιτείας» (την προπερασμένη εβδομάδα) που κατέγραφε την απογοήτευση των ξενοδόχων της περιοχής, μέσα από δηλώσεις του προέδρου τους κ. Κωνσταντίνου Δαφαλιά.

Το γεγονός ότι η ζήτηση για κλίνες, που αγγίζει το 80 με 90% αφορά κατά κύριο λόγο airbnb. Και είναι όντως ένα ζήτημα που «καίει» τους ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων οι οποίοι έχουν επενδύσει και λειτουργούν τις επιχειρήσεις όλο το χρόνο.

Ενώ σε καλύτερη μοίρα βρίσκονται όσοι μετέτρεψαν διαμερίσματα σε airbnb και τα λειτουργούν μόνο όταν υπάρχει ζήτηση. Η ιστορία των airbnb είναι κάτι που επιβάλλεται να τεθεί υπό συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας.

Θυμίζουμε ότι η «άνθιση» τους έχει προκαλέσει και στην Πάτρα μείωση διαθέσιμων διαμερισμάτων προς ενοικίαση, εκτοξεύοντας τα νοίκια των υπαρχόντων στα… ύψη.

You may also like

Comments are closed.