ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλάβρυτα: Έσπασε το φράγμα των 2.000 εμβολιασμών το Νοσοκομείο

nosokomeio kalavryta
Το φράγμα των 2.000 εμβολιασμών ”έσπασε” τον Μάρτιο, το εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, προσφέροντας την ευκαιρία του πρώτου τείχους ανοσίας σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, ηλικιωμένους και πάσχοντες από βαριά υποκείμενα νοσήματα.
Η πορεία των κρουσμάτων στην περιοχή παραμένει φθίνουσα ενώ, η διασπορά στην κοινότητα, σε μια περίοδο που η υπόλοιπη Αχαΐα «φλέγεται», βρίσκεται υπό έλεγχο. Αυτό οφείλεται στην προσήλωση των υγειονομικών αρχών αλλά και της δημοτικής αρχής. Πιο συγκεκριμένα:
Οι υγειονομικοί παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πρόβλημα αύξησης των κρουσμάτων, εν μέσω του χειμώνα με τα γνωστά προβλήματα -καιρικές συνθήκες και προβλήματα στις μετακινήσεις, κατάφεραν να μην αφήσουν ούτε μια δόση από το εμβόλιο της Pfizer να πάρει χαμένη.
Εκ μέρους τα 6ης ΥΠΕ, υπάρχει μια δέσμευση για έναρξη 2ης εμβολιαστικής γραμμής στα Καλάβρυτα, με το σκεύασμα της Astrazeneca, χωρίς αυτή τη στιγμή να υπάρχει βεβαιότητα ότι θα υλοποιηθεί.
Σε κάθε περίπτωση, επειδή ο πληθυσμός της περιοχής δεν είναι μεγάλος, η διοίκηση του Νοσοκομείου εκτιμά ότι στα μέσα Απριλίου, με τον εμβολιασμό να επεκτείνεται στην ζώνη των 60 ετών και τους πάσχοντες ανεξάρτητα ηλικίας, θα πετύχει έγκαιρα το α’ τείχος ανοσίας, που αφορά στην προστασία του ευαίσθητου πληθυσμού.

You may also like

Comments are closed.