ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Καλάβρυτα: Μεγάλες πλημμύρες στην Κλειτορία, λόγω υπερχείλισης ποταμών

kleitoria plimmires
Ανησυχία στην Κλειτορία από την υπερχείλιση του ποταμού Κλείτορα και για το «φούσκωμα» του Αροάνιου και του Λάδωνα ποταμού – Προκλήθηκαν ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες.

Στα σημεία έσπευσε από την πρώτη στιγμή συνεργείο του Δήμου Καλαβρύτων, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Κλειτορίας Βασίλη Κουτρουλάκη, το Βοηθό Δημάρχου Σωτήρη Δουκλιά και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο, Ασημάκη Μιχαλόπουλο.

Νέο μήνυμα του 112 για κίνδυνο πλημμυρών στην Αχαΐα.

“Με νέο μήνυμα από το 112 στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας η Πολιτική Προστασία ενημερώνει για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και καλεί να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.”

Ο Κλειτόριος, ο Λάδωνας και ο Αροάνιος ποταμός έχουν “φουσκώσει” και ήδη έχουν καταγραφεί αρκετά προβλήματα σε καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής, όπως στο Παγκράτι, στη Λυκούρια, και στα Κρινόφυτα.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν και μέσα στην Κλειτορία, σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου υπάρχουν πτώσεις φερτών υλικών και τα ρέματα “φούσκωσαν” νερό, με αποτέλεσμα να βγαίνουν στο οδόστρωμα, συνεργεία του Δήμου Καλαβρύτων και της Πολιτικής προστασίας είναι επί ποδός, αλλά οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

 

You may also like

Comments are closed.