ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Καλάβρυτα: Παρουσία Παυλόπουλου οι εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος

pavlopoulos 873x432.jpg
Με επίσημο προσκεκλημένο τον πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο αναμένεται να κορυφωθούν οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου.

Ο Δήμος Καλαβρύτων έκανε γνωστό το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το οποίο όπως κάθε χρόνο περιλαμβάνει επιμνημόσυνες δεήσεις και ομιλίες που ξεκινούν αυτή την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στο Σκεπαστό και μεταφέρονται τις επόμενες ημέρες σε όλα τα μαρτυρικά χωριά που έπεσαν θύματα των ναζί. Σε Κερπινή, Ρωγούς, Ζαχλωρού, Πριόλιθο, Βραχνί και Κλειτορία θα πραγματοποιηθούν ειδικές εκδηλώσεις με την κορύφωσή τους να γίνεται τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στα Καλάβρυτα.

Εκεί, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει στις 10 το πρωί και στη συνέχεια θα βρεθεί στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Μία ημέρα νωρίτερα, στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, θα πραγματοποιηθούν μια σειρά εκδηλώσεων μνήμης που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, ομιλίες ιστορικών, αφηγήσεις και προβολές ντοκιμαντέρ.
Τέλος, την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας για τους εκτελεσθέντες μοναχούς.

You may also like

Comments are closed.