ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τελευταίο αντίο στον 56χρονο ορειβάτη – Ο πρώτος που σκαρφάλωσε διαδρομή 9ου βαθμού

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ
Ύστατος αποχαιρετισμός στον 56χρονο Τζιοβάνι (Γιάννη) Τορέλλι, έναν από τους τρεις ορειβάτες που σκοτώθηκαν σε χιονισμένη πλαγιά στα Καλάβρυτα, το περασμένο Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου.

Ο Τζιοβάνι (Γιάννης) Τορέλλι, ο οποίος είχε ιταλική καταγωγή, υπήρξε ο πρώτος αναρριχητής που σκαρφάλωσε διαδρομή 9ου βαθμού το 1992 και από τους ελάχιστους που ανέβηκε διαδρομή 10ου βαθμού στην Ελλάδα. Ήταν εκείνος που «άνοιξε» την πασίγνωστη διαδρομή Αιγιαλίς στην Κάλυμνο.

Ο 56χρονος γνώριζε τα βουνά, τις δυσκολίες και τα μυστικά τους, τα τελευταία 30 χρόνια. Λάτρευε τις ψηλές κορυφές και άνοιγε δρόμους στην αναρρίχηση, όπως στα βράχια της Καλογριάς το 1995 όταν ήταν μόλις 29 ετών.

Ωστόσο, το νήμα της ζωής του κόπηκε βίαια σε χιονισμένη πλαγιά στα Ύδατα της Στυγός στο Χελμό Καλαβρύτων το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου. Το ίδιο τραγικό τέλος επιφύλαξε η μοίρα και στους δύο άλλους αναρριχητές.

Νωρίτερα, την Τρίτη (08.02.2022), σε βαρύ κλίμα τελέστηκε η κηδεία του Τζιοβάνι (Γιάννη) Τορέλλι, από τον Καθολικό Ναό Αγίου Ανδρέα Πατρών. Η ταφή του έγινε στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο της αχαϊκής πρωτεύουσας.

You may also like

Comments are closed.