ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Καλοκαίρι στην Ευρώπη: 3 μέρη για διαφορετικές διακοπές στο εξωτερικό

Facebook
Twitter
Tο ελληνικό καλοκαίρι έχει σίγουρα τη δική του χαρακτηριστική ομορφιά. Επειδή, όμως, με την πανδημία τα ταξίδια στο εξωτερικό μας έχουν λείψει, τί θα λέγατε για διακοπές στην Ευρώπη φέτος;
Καλοκαίρι στην Ευρώπη: 3 μέρη για διαφορετικές διακοπές στο εξωτερικό

Καλοκαίρι στην Ευρώπη: 3 μέρη για διαφορετικές διακοπές στο εξωτερικό

 Στο Ντουμπρόβνικ, το Μαργαριτάρι της Αδριατικής  Δεν είναι καθόλου δύσκολο να καταλάβουμε γιατί το  Ντουμπρόβνικ  έχει κερδίσει αυτόν τον τίτλο. Περιτριγυρισμένο από αρχαία πέτρινα τείχη και με τις πορτοκαλί κεραμοσκεπές του, αυτό το διαμάντι της νοτιοανατολικής  Κροατίας  είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές πόλεις στη Δαλματική ακτή και ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην Ευρώπη το καλοκαίρι –οι συντελεστές του Game of Thrones ήξεραν καλά γιατί το επέλεξαν για γυρίσματα. Η  ομορφιά του «Παλιού Κόσμου»  που το χαρακτηρίζει, τα μαγευτικά τουριστικά αξιοθέατα –σημειώστε ότι η θέα από την κορυφή του όρους Srd είναι ασυναγώνιστη- και οι δημοφιλείς ημερήσιες κρουαζιέρες στα νησιά Elafiti, το καθιστούν ιδανικό προορισμό για το καλοκαίρι. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το καλό φαγητό –είναι σχεδόν αδύνατο να βρείτε κακό εστιατόριο- θα καταλάβετε ότι πρόκειται για ένα ονειρεμένο μέρος για διακοπές. Για να αποφύγετε τα πλήθη, προσπαθήστε να προγραμματίσετε το ταξίδι σας  στην αρχή ή στο τέλος της high-season,   από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο. Οι λάτρεις του Game of Thrones θα αναγνωρίσουν πολλά σημεία και κατασκευές από τη σειρά, –συμπεριλαμβανομένου του Gothic Rector’s Palace– ενώ γενικότερα στην πόλη θα δείτε πολλά κτίρια του 16ου αιώνα. Η Παλιά Πόλη είναι γεμάτη εστιατόρια, μπουτίκ και ξεναγήσεις, όλα περικυκλωμένα από τα εντυπωσιακά πέτρινα τείχη. Μην παραλείψετε να κάνετε βουτιά στην καταγάλανη Αδριατική θάλασσα και βόλτα με το τελεφερίκ για θέα 360 μοιρών στην πόλη. Επίσης, σε 10 λεπτά με το φέρι, θα βρεθείτε στο γραφικό νησί Lokrum, όπου μπορείτε να θαυμάσετε τη θέα, να περιπλανηθείτε στο φυσικό καταφύγιο, να επιπλεύσετε στη Νεκρά Θάλασσα και να επισκεφτείτε το αρχαίο μοναστήρι.

Καλοκαίρι στην Ευρώπη: 3 μέρη για διαφορετικές διακοπές στο εξωτερικό

 Στη Λισαβόνα, για θάλασσα, κάστρα και ζεστά χαμόγελα  Η αλήθεια είναι ότι μια στάση στην  Πορτογαλία  για εμάς τους Έλληνες έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού πρόκειται για έναν λαό που μας μοιάζει αρκετά, λατρεύει τον ήλιο, τα χαμόγελα και τα χορταστικά γεύματα. Στην πορτογαλική πρωτεύουσα ετοιμαστείτε για… γυμναστική, αφού ως η πόλη των επτά λόφων, επιφυλάσσει πολλές ανηφόρες και κατηφόρες -αν και τα λεωφορεία hop-on-hop-off, ωστόσο, έρχονται να σώσουν την κατάσταση και να θυμίσουν κάτι από Σαν Φρανσίσκο. Στη Λισαβόνα θα δείτε  πολλά ιστορικά κτίρια  , από το Κάστρο του Σάο Χόρχε μέχρι το Santa Justa Lift, τον εμβληματικό ανελκυστήρα για να φτάσει κανείς από τη γειτονιά Baixa στην περιοχή Bairro Alto, και τη γέφυρα Ponte 25 de Abril. Το Parque Eduardo VII είναι το  μεγαλύτερο πάρκο της πόλης   και προσφέρει αναμφισβήτητα την καλύτερη θέα της κεντρικής πλατείας Praça Marquês do Pombal, της λεωφόρου Avenida da Liberdade και του αστραφτερού ποταμού Τάγου. Φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο για μια γρήγορα απόδραση στην παραλία 20 λεπτά μακριά και να απολαύσετε το pastel de nata, επιδόρπιο τάρτας με κρέμα αυγού και κανέλα. Μια βόλτα για φαγητό στο ανακαινισμένο το 2018, Doca de Santo σίγουρα αξίζει, για νόστιμα πιάτα σχεδόν εξίσου εντυπωσιακά με τη θέα στο ποτάμι.

Καλοκαίρι στην Ευρώπη: 3 μέρη για διαφορετικές διακοπές στο εξωτερικό

 Στην Τενερίφη, για εξωτικό αέρα στα Κανάρια Νησιά  Πολλοί την προτιμούν για το γαμήλιο ταξίδι τους, αφού όντως οι υπέροχες αμμώδεις παραλίες, τα φυσικά της καταφύγια και η ατμόσφαιρά της είναι  άκρως ρομαντικά  . Παραμένει, ωστόσο και ένας υπέροχος προορισμός για ξεκούραση κάθε είδους, γι’ αυτούς που θέλουν να περάσουν το χρόνο της στη θάλασσα, βυθισμένοι στην άμμο σε κάποια παραλία, αλλά και ταυτόχρονα να απολαύσουν φύση και αξιοθέατα. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Teide, όπου μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στο  τρίτο υψηλότερο ηφαίστειο στον κόσμο.  Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στην Τενερίφη, το κλίμα είναι θερμό, μεσογειακό και οι τουρίστες αρκετοί έως πολλοί, γι’ αυτό να περιμένετε πολύ κόσμο στο ταξίδι σας.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top