ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Καλοκαιρινό το Σαββατοκύριακο – Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία

Facebook
Twitter
Αυτό το Σαββατοκύριακο προβλέπεται σχεδόν καλοκαιρινό με το θερμόμετρο στα ηπειρωτικά το μεσημέρι να ξεπερνά και τους 35 βαθμούς.

Οι δυτικοί άνεμοι κατεβαίνοντας από τα βουνά της Πίνδου θα ανεβάσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά τη θερμοκρασία ακόμα και στους 37οC. Ο λαός τέτοιον άνεμο ο οποίος στην ορολογία της μετεωρολογίας ονομάζεται καταβατικός άνεμος στο θεσσαλικό κάμπο ο λαός τον αναφέρει ως λίβα. Και στην αρχή της εβδομάδας θα διατηρηθούν οι υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή. Ομως δεν θα λείψουν το Σαββατοκύριακο κάποιες μεσημεριανές μπόρες κυρίως στα βόρεια.

Το Σάββατο στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία (κυρίως την ανατολική) και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός γενικά αίθριος.

Η ορατότητα στα δυτικά το πρωί και το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά μικρής ποσότητας αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα . Στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά θα φτάσει τοπικά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και μέχρι αργά το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι απόγευμα οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι μετά το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί, ενισχυόμενοι το απόγευμα σε 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία: Από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, αλλά βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα το πρωί και το βράδυ στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top