ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάλυμνος: Παρατείνεται το καθολικό lockdown λόγω αύξησης κρουσμάτων

kalymnos
Την παράταση του καθολικού lockdown στην Κάλυμνο, το οποίο θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 17 Μαΐου, αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, λόγω επιδημιολογικής έξαρσης στο νησί.

Η παράταση των ήδη υφιστάμενων αυστηρών μέτρων περιορισμού αποφασίστηκε κατά την έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Σε σχετική εισήγηση είχαν προβεί τα μέλη της Επιτροπής Επιδημιολόγων και ο δημάρχου Καλυμνίων, λαμβάνοντας υπόψιν τη συνεχιζόμενη ραγδαία εκδήλωση κρουσμάτων στο νησί.

Η εφαρμογή του καθολικού lockdown θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 17 Μαΐου και ώρα 06:00, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19.

You may also like

Comments are closed.