ΑΘΛΗΤΙΚΑΚΟΣΜΟΣΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Καναδάς: Το πανό και η μικρή «Αγυιά»

Panaxaiki
Είδαμε τη φωτογραφία σε λογαριασμό φίλων της Παναχαϊκής. Το πανό των «Nortenos» στην πόλη Βικτώρια, στην επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά, κοντά στο Βανκούβερ.

Δηλαδή, πλάι στα νερά του Ειρηνικού. Στη Βικτώρια μένουν, άλλωστε, πολλοί πατρινοί αλλά και αρκετοί Αιτωλοακαρνάνες και είναι μια από τις πρώτες καναδικές πόλεις που δέχθηκαν μετανάστες απ’ την Ελλάδα, εδώ και πολλές δεκαετίες.

Τι μας θύμισε η φωτογραφία; Ότι όταν η Παναχαϊκή, πριν περίπου τρία χρόνια διεκδικούσε με αξιώσεις την επάνοδο της στη μεγάλη κατηγορία (είχε ανέβει τότε ο ΟΦΗ), στο Μόντρεαλ της επαρχίας Κεμπέκ μια ευάριθμη ομάδα Πατρινών συγκεντρωνόταν σε γνωστό ελληνικό στέκι στην περιοχή Παρκ Εξ και κατά κυριολεξία, παρακολουθώντας τα ματς απ’ την ΕΡΤ-3, δημιουργούσε «ατμόσφαιρα γηπέδου».

Μια μικρή «Αγυιά», δηλαδή, στην άλλη άκρη της γης. Για ν’ αποδεχθεί ότι το ποδόσφαιρο ήταν και παραμένει ένας από τους πιο ακατάλυτους δεσμούς των ομογενών με την πατρίδα και δη με την ιδιαίτερη πατρίδα τους, όπως απεδείχθη με την περίπτωση της Πάτρας και της Παναχαϊκής.

You may also like

Comments are closed.