ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Καναδάς: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 15 τραυματίες σε επίθεση με μαχαίρι σε δύο κοινότητες του Σασκάτσουαν

Facebook
Twitter

Η αστυνομία στη Ρετζίνα αναζητούσε δύο υπόπτους την Κυριακή, αφού 10 άνθρωποι μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου και τουλάχιστον 15 άλλοι τραυματίστηκαν σε 13 τοποθεσίες σε δύο κοινότητες στην επαρχία Σασκάτσουαν τρεις ώρες βόρεια της πρωτεύουσας του Καναδά. Η αστυνομία  έχει  εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε τρεις επαρχίες για να συλλάβει τους δύο υπόπτους.

Η καναδική αστυνομία (RCMP) αναφέρει ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένου του James Smith Cree Nation και του χωριού Weldon, βορειοανατολικά του Σασκατούν, με τις αρχές να κυρήσσουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, κάποια θύματα φαίνεται πως ήταν στόχοι των υπόπτων, ενώ άλλοι μπήκαν στο στόχαστρό τους τυχαία. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλα θύματα που πήγαν μόνα τους σε νοσοκομεία, σημείωσε η  υποδιευθύντρια της βασιλικής χωροφυλακής του Καναδά.

Η αστυνομία δεν είχε δώσει ένα πιθανό κίνητρο, ενώ κατονόμασε τους δύο υπόπτους, ανέφερε πως πρόκειται για τους Ντέιμιεν Σάντερσον και Μάιλς Σάντερσον, 31 και 30 ετών αντίστοιχα, διευκρινίζοντας πως κινούνται με αυτοκίνητο crossover SUV, ένα μαύρο Nissan Rogue, με πινακίδα 119 MPI.

 

«Καταγράψαμε 10 αποβιώσαντες σε 13 τοποθεσίες των κοινοτήτων Τζέιμς Σμιθ Κρι Νέισον και Γουέλντον, στη Σασκάτσουαν» (σ.σ.: επαρχία του κεντρικού Καναδά), δήλωσε η Ρόντα Μπλάκμορ, η υποδιευθύντρια της βασιλικής χωροφυλακής του Καναδά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Πολλά άλλα θύματα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 15 έχουν μέχρι στιγμής διακομιστεί σε διάφορα νοσοκομεία», πρόσθεσε η αξιωματικός.

Η αναζήτηση των δύο ανδρών πραγματοποιείται καθώς η πόλη βρίσκεται σε αναταραχή λόγω του Labor Day Classic, ενός αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των Saskatchewan Roughriders και των Winnipeg Blue Bombers στο Mosaic Stadium.

Τριντό: «Φρικιαστικές και θλιβερές» οι επιθέσεις στη Σασκάτσουαν
Οι επιθέσεις κατά συρροή με μαχαίρια που είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δέκα άνθρωποι και άλλοι δεκαπέντε τραυματίστηκαν σε δυο απομακρυσμένες κοινότητες της επαρχίας Σασκάτσουαν του Καναδά χθες Κυριακή ήταν «φρικιαστικές και θλιβερές», έκρινε ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

«Οι επιθέσεις στη Σασκάτσουαν (…) ήταν φρικιαστικές και θλιβερές. Σκέφτομαι τους ανθρώπους που έχασαν κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο και αυτούς που τραυματίστηκαν», ανέφερε ο επικεφαλής της καναδικής κυβέρνησης μέσω Twitter.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top