ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καπραβέλος: Να επανέλθει η υποχρεωτικότητα της μάσκας

kapravelos
Ο διεθυντής της Β’ ΜΕΘ του Παπανικολάου τόνισε πως θα πρέπει να επανέλθει η υποχρεωτικότητα της μάσκας τουλάχιστον στους κλειστούς χώρους.

«Κοντεύουμε να φτάσουμε τους 1.000 νεκρούς τον μήνα», δήλωσε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στο Open, ανέφερε πως «βιώνουμε το χειρότερο καλοκαίρι από την αρχή της πανδημίας, με εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα και χιλιάδες θανάτους. Κοντεύουμε να φτάσουμε τους 1.000 θανάτους τον μήνα. Το καλοκαίρι του 2020, ελάχιστοι θάνατοι και ελάχιστα κρούσματα. Το καλοκαίρι του 2021 τελείωσε με επίσης μικρό αριθμό θανάτων και κρουσμάτων. Δυστυχώς, το 2022, χάρη στα ακραία χαλαρωτικά μέτρα και στην υποτίμηση του ιού. Εάν δεν δούμε την πραγματικότητα του 6ου κύματος, δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το 7ο».

Την ίδια στιγμή, ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου σημείωσε ότι «σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες η συμμόρφωση στην εμβολιαστική εκστρατεία είναι πάρα πολύ μεγάλη. Με δύο δόσεις, η αποτελεσματικότητα έναντι του κορωνοϊού έχει πέσει στο 50%, με την τρίτη στο 85% και στην 4η είναι πάνω από 95%. Όταν οι χώρες έχουν εξασφαλίσει τέτοια προστασία για τον πληθυσμό τους, προφανώς χαλαρώνουν τα υπόλοιπα μέτρα. Όταν όμως βλέπουμε ότι στην Ελλάδα η προστασία είναι πάρα πολύ μικρή, γιατί πολύ λίγοι έχουν κάνει την 4η δόση, τότε δεν θα πρέπει να συγκρίνουμε άλλες χώρες».

Τονίζοντας πως η συμμόρφωση στη χώρα μας ήταν πάρα πολύ χαμηλή και δεν θα έπρεπε να έχει καταργηθεί η υποχρεωτικότητα της μάσκας, εκεί όπου υπάρχει συνωστισμός. Σημείωσε πως θα πρέπει να επανέλθει η υποχρεωτικότητα της μάσκας τουλάχιστον στους κλειστούς χώρους.

Πηγή: voria.gr

You may also like

Comments are closed.