ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Καραμανλής: Δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία – Η ομιλία του στη Βουλή

Facebook
Twitter

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μιλά αυτή την ώρα στη Βουλή στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που έχουν καταθέσει κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο Κώστας Καραμανλής ξεκινώντας την ομιλία του λέγοντας πως «θέλω να σκύψω απόλυτο σεβασμό στα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη, καθώς και σε όλους όσους ήταν στα βαγόνια αλλά και στις οικογένειές τους. Δεν υπάρχει άλλος που να θέλει να λάμψει η αλήθεια περισσότερο από εμένα. Έχω αποφασίσει να τοποθετούμαι μόνο θεσμικά. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα εδώ στη Βουλή. Δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία.

Η τραγωδία των Τεμπών γίνεται καθημερινά αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης (…) Ποτέ δεν επιδιώξαμε την φυσική εξόντωση των πολιτικών μας αντιπάλων, σε περιπτώσεις όπως αυτές με τις τραγωδίες με τη Μάνδρα και το Μάτι»

Η αντιπολίτευση με κατηγορεί γιατί η σύμβαση 717 ολοκληρώθηκε τον Σεπτεμβρίου του 2023 και όχι νωρίτερα. Πότε έπρεπε να ολοκληρωθεί η σύμβαση; Το 2016. Αφού καταφέραμε και το ξεκολλήσαμε, το ολοκληρώσαμε. Αυτή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Αν κάποιοι καθυστέρησαν ήταν αυτοί που είχαν την ευθύνη το 2016-2017-2018 (…) Αν η κυβέρνηση της ΝΔ διέκοπτε την 717 το ελληνικό δημόσιο θα επέστρεφε χρήματα (…) Ήταν πολλά τα μοιραία λάθη, όχι ένα, δυστυχώς (…) Τη μοιραία νύχτα υπήρξε συσσώρευση λαθών».

Δεν θα είχαμε όχι μόνο ολοκληρωμένο έργο, δεν θα είχαμε σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση αλλά ούτε καν σύμβαση. Αποφασίστε για τι πράγμα φταίει η κυβέρνηση και ο ομιλών. Ολοκληρώθηκε ή δεν ολοκληρώθηκε η σύμβαση και τα δύο δεν μπορεί να ισχύουν.

Με απλά λόγια για να είμαστε ξεκάθαροι. Όταν έφτασε στα χέρια μου η σύμβαση έπρεπε να τη συνεχίσω και να την ολοκληρώσω. Γιατί αλλιώς θα ερχόμουν αντιμέτωπος με το ελεγκτικό συνέδριο.

Από το Οκτώβριο είχα ζητήσει από όσους με επικρίνουν να ζητήσουν σύσταση προανακριτικής επιτροπής, να συντάξουν συγκεκριμένο κατηγορητήριο και να έρθουν εδώ να δούμε αν και πόση βάση έχει. Εδώ, όχι στα λαϊκά δικαστήρια.

Η μοιραία νύχτα ήταν συσσώρευση λαθών. Και υπήρξε και ομολογία. Με κατηγορείτε για συγκάλυψη ενώ παραιτήθηκα αμέσως. Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη.

Δείτε ζωντανά 

Νομίζετε οτι δεν πονάω όπως κάθε Έλληνες; Πως δεν αναλογίζομαι το δράμα που περνάνε αυτές οι οικογένειες; Δεν θα έκανα τα πάντα για να ήταν αυτοί οι άνθρωποι στη ζωή; Από την πρώτη στιγμή ήμουν και εγώ και ο πρωθυπουργός στο σημείο της τραγωδίας. Δεν παίξαμε θέατρο όπως άλλοι στο Μάτι. Παραιτήθηκα αμέσως, γεγονός ασυνήθιστο για τα πολιτικά πράγματα στην εποχή μας. Δεν μπορώ να πω ότι τα κάναμε όλα σωστά.

Η αντιπολίτευση που επιτέθηκε από την πρώτη στιγμή. Επιτέθηκαν και στις Σέρρες. Είπαν ότι θέλω την έδρα για να έχω βουλευτική ασυλία ενώ ξέρουν πως αυτό δεν έχει καμία σημασία. Δεν έχω καμία πολιτική ασυλία για τα Τέμπη.

Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι το θέμα των Τεμπών υπάγεται στο άρθρο 86 του Συντάγματος.

Στόχος σας δεν είμαι εγώ, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του. Είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Πενήντα χρόνια μετά την ίδρυση της παράταξής μας που εδραίωσε την Δημοκρατία, αυτή η παράταξη δεν θα παραδώσει τη χώρα στους θυρωρούς των συμφερόντων.

Σας κοιτώ στα μάτια, με απόλυτο σεβασμό στην μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν. Όποιος έχει αποδείξεις εναντίον μου να τις φέρει.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top