ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Κρίνεται η υπογειοποίηση του τρένου – Στη συνάντηση Πελετίδη-Καραμανλή την Πέμπτη

Facebook
Twitter

Ο υπουργός Μεταφορών Κώστας καραμανλής κάλεσε σε συνάντηση την προσεχή Πέμπτη τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, για το θέμα του τρένου. Πρόκειται για κρίσιμη συνάντηση στο πλαίσιο της οποίας θα υπάρξουν αποφασιστικές εξελίξεις αναφορικά με την υπογειοποίηση της γραμμής από το Ρίο ως την Κανελλοπούλου.

Ο Δήμος Πατρέων μέσω επιστολών προς την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών έχει ζητήσει να υπογειοποιηθεί η γραμμή από το Ρίο μέχρι το νότιο λιμένα (όχι πλήρως αλλά με βύθιση της γραμμής) ενώ το υπουργείο έχει κάνει γνωστό πως ο σχεδιασμός του αφήνει ένα κομμάτι 3 χλμ υπέργειο (Ρίο-οδός Κανελλοπούλου). Ωστόσο τον περασμένο Ιούλιο ο κ. Καραμανλής είχε δεσμευτεί πως ο σύγχρονος σιδηρόδρομος θα υπογειοποιηθεί σε μήκος 5,16 χιλιομέτρων από την οδό Κανελλοπούλου μέχρι το νότιο λιμάνι.

Ακούγεται έντονα πως έχουν ωριμάσει οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου σύμφωνα με την τότε δέσμευση Καραμανλή για υπογειοποίηση 5,16 χιλιομέτρων και εκφράζεται η αισιόδοξη πρόβλεψη ότι μέσα στο καλοκαίρι θα προκηρυχτεί ο διαγωνισμός για να επιλεγεί ο ανάδοχος του έργου.

Έτσι, η συνάντηση της Πέμπτης χαρακτηρίζεται απολύτως καθοριστική για το μέλλον της σιδηροδρομικής γραμμής. Με την ελπίδα να επιτευχθεί συμφωνία επί του κόστους μιας τέτοιας υπογειοποίησης.

Διότι ο Δήμος ισχυρίζεται ότι το επιπλέον κόστος της μερικής βύθισης δεν ξεπερνάει τα 54 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με την υπάρχουσα λύση που προκρίνει το υπουργείο. Από την πλευρά του όμως το υπουργείο μιλά για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ως σύνολο προϋπολογισμού και για πλήρη υπογειοποιηση.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top