ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Καρναβάλι χωρίς παρελάσεις δεν σημαίνει και άδεια Πάτρα

1 3

Του Κωνσταντίνου Φλαμή

 «Μαύρα» τα βάφουν από τώρα οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και αναψυχής σε σχέση με το Καρναβάλι. Απέχουμε χρονικά λιγότερο από έναν μήνα από το τριήμερο και «φως» δεν φαίνεται στον ορίζοντα! Και μπορεί ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης να έστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη σε σχέση με το «τι μέλλει γεννέσθαι» όμως οι της εστίασης δεν μπορούν να περιμένουν με… σταυρωμένα τα χέρια!

Ακούγονται πολλά για το τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από τις εισηγήσεις της επιτροπής που συνήθως στα θέματα συνωστισμού, συγκεντρώσεων και διασκέδασης, είναι αρκετά αυστηρές. Το πιθανότερο σενάριο που υπάρχει αυτή τη στιγμή αναφέρει ότι δεν θα γίνουν οι καρναβαλικές παρελάσεις το διήμερο του Σαββάτου και της Κυριακής. Είναι σχεδόν σίγουρο αυτό, ακόμα και αν τα κρούσματα μέχρι τις 6 Μαρτίου παρουσιάσουν σημαντική πτώση!

Όμως, η ακύρωση των καρναβαλικών παρελάσεων μπορεί να μην αποτρέψει την άφιξη τουριστών στην πόλη. Οι καρναβαλικοί επισκέπτες δεν αναμένονται πολλοί αλλά ίσως να είναι αρκετοί! Το target της πλειοψηφίας του κόσμου που έρχεται τα τελευταία χρόνια το διήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού, δεν έρχεται για να απολαύσει το θέαμα της παρέλασης, αλλά κυρίως για να πιει και να περάσει καλά, με ένα μπουκάλι στο χέρι, στις πλατείες, στους πεζόδρομους και στις σκάλες της Πάτρας.

Ο κόσμος λοιπόν αυτός και να μην γίνουν παρελάσεις ή ακόμα και δράσεις μπορεί να έρθει στην Πάτρα αν έτσι «φτιαχτεί» το πλαίσιο της γιορτής φέτος. Δηλαδή διασκέδαση (η οποία επιτρέπεται έστω και με κάποιες παρανομίες πχ κορωνοπάρτι) αλλά… χωρίς παρελάσεις!

You may also like

Comments are closed.

teva mes ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Φορέων των Κοινωνικών Συμπράξεων της Περιφέρειας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του ΤΕΒΑ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής ...