ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Καρναβάλι Διεθνές και πρωτότυπο

Facebook
Twitter

Του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου, Επικεφαλής της παράταξης Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη

Το καρναβάλι μας μπορεί να γίνει πολυήμερο και διεθνές. Η Πάτρα δύναται να προβληθεί και να εδραιώσει την διεθνή της εικόνα με την προσέλκυση ξένων συμμετοχών.

Μια αντιπροσωπία Πατρινών καρναβαλιστών να περιοδεύσει στην Ευρώπη για να  κλείσει συμφωνίες σε καρναβαλουπόλεις, ώστε να συμμετάσχουν με γκρούπ στο πατρινό καρναβάλι. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εδραιωθεί ο διεθνής χαρακτήρας του καρναβαλιού της Πάτρας, η Διεθνής Συμμετοχή.

Το καρναβάλι δεν θέλουμε να είναι δυό Σαββατοκύριακα, αλλά όσο διαρκεί η περίοδος πριν την Καθαρή Δευτέρα. Αν εξασφαλίσουμε ξένα γκρούπ, να οργανώσουμε την φιλοξενία τους, ανά χώρα προέλευσης. Να κάνουμε αρκετές δράσεις σε γειτονιές με την συμμετοχή ελληνικών γκρούπ. Κριτήριο η αντίστοιχη ξενογλωσσία των Ελλήνων συμμετεχόντων.

Να θεσπιστεί εβδομαδιαία πλωτή καρναβαλιάδα αρχές Σεπτέμβρη μέσα στο παλιό λιμάνι, για να κερδίσουμε από την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου της χώρας και να διαφημιστούμε στους ξένους επισκέπτες, που εκείνη την περίοδο αναχωρούν από το λιμάνι της Πάτρας. Το καρναβάλι μας δεν μπορεί να είναι τυπική απομίμηση, οφείλει να έχει τον δικό του χαρακτήρα. Σε αυτό το επίπεδο θα κριθεί και η Διεθνής του ακτινοβολία. Να γίνουν Μόνιμοι Καρναβαλικοί  θεσμοί οι εξής διαγωνισμοί:

Α) Καρναβαλικού χορού

Β) Καρναβαλικού Τραγουδιού

Γ) Καρναβαλικής Μουσικής

Δ) Καρναβαλικής Μάσκας με μόνιμα εργαστήρια αναπαραγωγής της

Ε) Καρναβαλικής Κόμμωσης

Μας ενδιαφέρει η καινοτομία και η επινόηση.

Να έχουμε ελληνικούς ρυθμούς και το δικό μας ύφος. Πατρινό καρναβάλι να σημαίνει αυθεντική ταυτότητα διασκέδασης. Επειδή το πατρινό καρναβάλι είναι λαϊκή πρωτοβουλία της νεολαίας μας, οφείλουμε να ακούσουμε με σεβασμό την γνώμη της, για κάθε βελτιωτική παρέμβαση. Οι απανταχού πατρινοί είναι πρεσβευτές της πόλης μας, ως εκ τούτου η λειτουργία μόνιμου γραφείου στην Αθήνα του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με τον σύλλογο των εν Αθήναις Πατρινών, που διαθέτει ιδιόκτητα γραφεία, είναι μια ευκαιρία που θα αποδώσει πολλά και σε πολλούς τομείς.

Η επισκεψιμότητα δεν αφορά μόνο την περιήγηση, αλλά την κάλυψη των προδιαγραφών μιας πόλης, για όλα τα γούστα. Να υπάρχουν στέκια με ενότητες παροχής υπηρεσιών όπως τα μαγαζιά της Ηφαίστου, τα ουζερί, οι μπυραρίες  με ντόπια μπύρα. Αυτό είναι το πλαίσιο για να πετύχουμε.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top