ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Καρναβάλι – Εστίαση: Στα 90 εκατ. ευρώ η ζημιά για την Πάτρα

parelasi karnavali
Η δημοσιονομική συστολή φαίνεται πως δεν αφήνει περιθώρια για νέες μαζικές παρεμβάσεις στήριξης των επιχειρήσεων, παρά το γεγονός ότι η κατάσταση το τελευταίο τρίμηνο του 2021, χαρακτηρίστηκε από σημαντικές απώλειες τζίρου στην αγορά.

Αυτό προέκυψε ως συμπέρασμα από την τηλεδιάσκεψη που είχαν χθες το απόγευμα αντιπροσωπείες από τα επιμελητήρια όλης της χώρας, με αν. υπουργό Οικονομικών Θεόδ. Σκυλακάκη, που έγινε με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων και της ΠΟΕΣΕ.

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Αχαΐας, στην τηλεδιάσκεψη πήραν μέρος ο πρόεδρος του φορέα Πλάτωνας Μαρλαφέκας και ο επιμελητηριακός σύμβουλος, αρμόδιος για την εστίαση, Σπύρος Στεργίου.

Οι αχαιοί εκπρόσωποι έθεσαν το ζήτημα της διαφαινόμενης τρίτης αναβολής του Πατρινού Καρναβαλιού, γεγονός που θα σημάνει μια ακόμα μεγάλη οικονομική ζημιά για τις επιχειρήσεις της Πάτρας.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας στον κ. Σκυλακάκη, η οικονομία της Πάτρας θα υποστεί απώλειες τζίρου συνολικού ύψους 90 εκατ. ευρώ από τρεις συνεχόμενες αναβολές των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού. Από αυτές τις απώλειες τζίρου, ποσό γύρω στα 30 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί στην εστίαση.

Αντίκτυπος υπολογίζεται ότι θα υπάρξει και για μια σειρά άλλες οικονομικές δραστηριότητες, από το λιανεμπόριο μέχρι τον πρωτογενή τομέα και τεχνικά επαγγέλματα, με αποτέλεσμα ο τελικός «λογαριασμός» της ζημιάς να διαμορφώνεται στα 90 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Αχαΐας έθιξαν και την καθίζηση της κατανάλωσης το τελευταίο τρίμηνο του 2021, που έχει φτάσει μέχρι τον πρωτογενή τομέα, απ’ όπου η εστίαση προμηθεύεται τις πρώτες ύλες.

You may also like

Comments are closed.