Καρναβαλική Ακαδημία: Γλέντι στις σκάλες της Αγ. Νικολάου και πορεία μετά μουσικής – Η πιο φασαριόζικη και χρωματιστή Τσικνοπέμπτη των πληρωμάτων! (pics)

Facebook
Twitter

Η Καρναβαλική Ακαδημία Πατρών διοργάνωσε την πιο φασαριόζικη και χρωματιστή Τσικνοπέμπτη των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού!

Ντυμένοι σαν βλαχομπούλες(!!!), αυτοφωτισμένοι με τα… μουσικά τους όργανα, στις σκάλες τις Αγίου Νικολάου.

Από εκεί ξεκίνησε την μεγάλη πομπή μας, ξεσήκωσε την πόλη μαζί με την Αγία Φανφάρα και τις μουσικές της!

Το βράδυ κατέληξε στα Αστέρια Πάτρας για απόλαυση της Αγία Φανφάρα μέχρι τελικής πτώσης!

photo 2024 03 08 01 16 56 photo 2024 03 08 01 16 47 photo 2024 03 08 01 16 44

Μέρα αυθεντικής αποκριάτικης διασκέδασης και ξεφαντώματος η σημερινή μέρα μας επιφύλασσε δυνατές δόσεις κεφιού και ανεμελιάς καλώντας μας να το ρίξουμε έξω και να δραπετεύσουμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Οι εκδηλώσεις στην Πάτρα πολλές και διαδραματίστηκαν στην Άνω Πόλη και σε όλο το κέντρο.

Ένα ξεφάντωμα με πρωταγωνιστές όλα τα παραδοσιακά, αυθεντικά και σατιρικά χαρακτηριστικά της Αποκριάς.

Στην Άνω Πόλη (από τα Ταμπάχανα μέχρι την πλατεία Αγίου Γεωργίου) οι πολιτιστικοί σύλλογοι Αρόης, Γηροκομείου, Αγυιάς, Ζαβλανίου, Τέρψης, Σαραβαλίου, ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων, το Αχαϊκό Εργαστήρι, ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βασιλείου «Η Ομάδα», το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων και ο πολιτιστικός σύλλογος «Γαϊτανάκι – Μπουρανί» του Τυρνάβου αναβιώνουν παραδοσιακά έθιμα προσαρμοσμένα στις συνθήκες της ημέρας.

Μάλιστα τέλεσαν τον γάμο του γαμπρού και της νύφης ένα δρώμενο, την επιμέλεια του οποίου έχει η θεατρική ομάδα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ζαβλανίου.

Τέλος όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία του Καρναβαλιού, στην πλατεία Γεωργίου Α΄ όπου ο πολιτιστικός σύλλογος «Γαϊτανάκι – Μπουρανί» του Τυρνάβου παρουσιάζει 20λεπτη παράσταση και στη συνέχεια το ξεφάντωμα θα κορυφωθεί με τη μεγάλη ανοικτή συναυλία της Banda Entopica, που ενώνει κλαρίνο, σαξόφωνο, ακορντεόν, νταούλι και φωνές σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Εκλεισε η Γούναρη από τον κόσμο! Το αδιαχώρητο για ΤσικνοπέμπτηΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Εκλεισε η Γούναρη από τον κόσμο! Το αδιαχώρητο για ΤσικνοπέμπτηΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Εκλεισε η Γούναρη από τον κόσμο! Το αδιαχώρητο για ΤσικνοπέμπτηΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Εκλεισε η Γούναρη από τον κόσμο! Το αδιαχώρητο για ΤσικνοπέμπτηΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Εκλεισε η Γούναρη από τον κόσμο! Το αδιαχώρητο για ΤσικνοπέμπτηΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Εκλεισε η Γούναρη από τον κόσμο! Το αδιαχώρητο για ΤσικνοπέμπτηΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Εκλεισε η Γούναρη από τον κόσμο! Το αδιαχώρητο για Τσικνοπέμπτη
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top