ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Κ. Καρπέτας: “Καμιά επικοινωνία δεν διασώζει μια λάθος πολιτική”

Karpetas
Ανταπάντησε στον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας, μετά τη δημόσια αντιπαράθεση που ξέσπασε με αφορμή τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν δύο εβδομάδες στην εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» ο κ. Καρπέτας εξαπολύοντας επίθεση στην παρούσα Περιφερειακή Αρχή για έλλειψη έργου.

Ο κ. Μπονάνος παρουσίασε σειρά έργων τονίζοντας ότι «Κάνουμε πραγματικό έργο και οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν» (η τοποθέτησή του εδώ), για να πάρει ξανά τη σκυτάλη σήμερα ο κ. Καρπέτας, μ’ ένα άρθρο με τίτλο: «Απαράγραπτη αλήθεια».

Ο κ. Καρπέτας στην απάντηση του υποστηρίζει:

«Στην Περιφερειακή αρχή Φαρμάκη μετά από επτά μέρες τα επικοινωνιακά επιτελεία τους  αποφάσισαν να σχολιάσουν την συνέντευξη, που παραχώρησε η ταπεινότητά μου, στην έγκριτη εφημερίδα Αχαϊκή Πολιτεία.

Η αλήθεια  είναι ότι εκτός από τις χαμηλές επιδόσεις τους,  δεν μπορούν να κρύψουν  τον εκνευρισμό τους για  τις αβελτηρίες  και τις εσωτερικές τους αντιθέσεις.

Τελικά αυτό που δεν αλλάζει είναι, ότι πάντα θα  φταίνε οι προηγούμενοι  από την εποχή των Δωριέων.

Δεν τους  φθάνει που χάσανε το δημόσιο έργο στο Λαδόπουλο, το πάρκο πολιτισμού στην είσοδο της Πάτρας, την Νομική σχολή και τα Πανεπιστημιακά τμήματα σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, την χωροταξική μελέτη του φράγματος Πείρου Παραπείρου που μένει στα συρτάρια, δεν τους φθάνει που καθυστέρησαν την πρόσκληση για το Φυσικό Αέριο, πού καθυστερούν την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, το οδικό έργο Κουνινά Ρακίτα Λεόντιο, το θέατρο “Απόλλων”, το οδικό έργο Πογωνιά Πλαγιά κλπ. έργα ενταγμένα και με διασφαλισμένους πόρους, και ουκ εστιν αριθμός στον κατάλογο των χαμένων ευκαιριών και των μεγάλων καθυστερήσεων.

Δεν τους φθάνει που αστόχησαν στο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας με το 90% των επιχειρήσεων να αποκλείονται, δεν τους φθάνει που  παραγκωνίζουν και απαξιώνουν συστηματικά τους υπαλλήλους της Περιφέρειας και οποιαδήποτε πρωτοβουλία τους  την αναθέτουν  σε εξωτερικούς συμβούλους, εγκαθιδρύοντας μια βιομηχανία απευθείας αναθέσεων σε υπηρεσίες και έργα και δεν τους φθάνει που το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδριάζει μια φορά το μήνα με ελάχιστα θέματα και κατάντησαν έναν κορυφαίο θεσμό, διεκπεραιωτικό και αδύναμο.

Δεν τους φθάνουν τόσες μαζεμένες “επιτυχίες” ζητούν και τα ρέστα και διαμαρτύρονται ότι συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα γιατί διανύουν την πρώτη θητεία τους και να κάνουμε υπομονή  να τους συγκρίνουμε όταν συμπληρώσουν δύο θητείες, μήπως και  καταφέρουν και παρουσιάσουν μια δική τους στρατηγική, έναν δικό τους απολογισμό και όχι μόνο έργα και σχέδια ενταγμένα και δρομολογημένα από την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή.

Έφθασαν να καμαρώνουν για αυτονόητους καθαρισμούς ρεμάτων και  χειμάρρων και στοιχειώδεις εξωραΐσεις κοινοχρήστων χώρων επιδεικνύοντας φωτογραφικό υλικό για του λόγου το αληθές.

Ξεκίνησαν με “όλα από την Αρχή” και κατέληξαν να υλοποιούν ένα είδος “κακέκτυπου” προγραμματισμού και εναγωνίως προσπαθούν πολιτικά να το καπηλευθούν.

Η Αυτοδιοίκηση κ. της Περιφερειακής αρχής δεν είναι υπάλληλος καμίας Κυβέρνησης, ούτε βαστάζος και “φωτογράφος” των κυβερνητικών βουλευτών. Είναι ένας λαϊκός διεκδικητικός θεσμός με πολιτική οντότητα, διακριτή αυτοτέλεια και αυτονομία.

Δεν σας περιμέναμε διαφορετικούς γιατί δεν πιστεύετε διαχρονικά στον θεσμό της αποκέντρωσης και της Αυτοδιοίκησης, γι αυτό και πολιτικά ήσασταν απέναντι σε όλες τις μεγάλες αλλαγές και τομές που έλαβαν χώρα στην Αυτοδιοίκηση.

Από την κριτική καταφέρατε προς το παρόν να σας φυλάνε φιλικά μέσα ενημέρωσης και από τη  αυτοκριτική φυλάγεστε μόνοι σας.

Υπάρχει όμως μια απαράγραπτη αλήθεια.

Πολιτική και επικοινωνία είναι αδιαίρετες έννοιες.

Καμιά επικοινωνία δεν διασώζει μια λάθος πολιτική.

Αργά θα καταλάβετε στην Περιφέρεια… ” ο λαός πως σκέφτεται”».

You may also like

Comments are closed.