ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Καρβέλης: «Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη»

Οι δράσεις της 6ης ΥΠΕ για την ενίσχυση του εθελοντικού κινήματος της αιμοδοσίας.

1 3

Με αφορμή την εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η 6η ΥΠΕ στα γραφεία της (ισόγειο), ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης αναφέρεται στο πολύ σημαντικό κομμάτι των δράσεων της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στην αποτελεσματικότητα των δράσεων και το θετικό πρόσημο στην κοινωνία που αφήνουν οι κοινωνικές δράσεις.

«H Εθελοντική Αιμοδοσία είναι μια προσωπική υπόθεση που αντιπροσωπεύει τον αλτρουισμό και την αλληλεγγύη του καθενός μας, αλλά έχει αντίκτυπο στο δημόσιο συμφέρον. Ο κάθε εθελοντής αιμοδότης έχει δύο χαρακτηριστικά ως προσωπικότητα, που δεν είναι άλλα από το μεράκι και την αγάπη του για την προσφορά.

Ως Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ ακούμε προσεκτικά τα σοβαρά ζητήματα που προκύπτουν κατά καιρούς και φέρνουν τις Μονάδες Αιμοδοσίας μας σε δύσκολη θέση. Ακόμη περισσότερο, αφουγκραζόμαστε τα πολύ δύσκολα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι χρόνιοι πάσχοντες και οι θαλασσαιμικοί συμπολίτες μας, που έχουν απόλυτη ανάγκη τις φιάλες αίματος.

Από πλευράς μας γίνεται συνεχή προσπάθεια με ποικίλους τρόπους για την συγκέντρωση φιαλών αίματος στην ευρύτερη περιοχή γεωγραφικής μας ευθύνης. Καταφέραμε ως Διοικητική Αρχή να οργανώσουμε και να εδραιώσουμε, την εθελοντική αιμοδοσία μέσα στην Κεντρική Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, σε συνεργασία με όλα τα στελέχη της Π.Φ.Υ. της περιοχής των Πατρών. Δύο φορές τον χρόνο διενεργείται εθελοντική αιμοδοσία με εξαιρετική συμμετοχή.

Παράλληλα, στα πλαίσια στήριξης των δράσεων του Κέντρου Αίματος του ΠΓΝΠ οργανώνουμε δράσεις εθελοντικής Αιμοδοσίας με τη συνεργασία τοπικών φορέων όπως για παράδειγμα των Αθλητικών Σωματείων Αχαΐας και της Ένωσης Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων Δυτικής Ελλάδας», αναφέρει ο κ. Καρβέλης.

563 2

Και προσθέτει: «Μεταξύ των άλλων, με πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ και σε συνεργασία με το Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αχαΐας, έχει παραχωρηθεί μία αίθουσα του Επιμελητηρίου στο Τμήμα Αιμοδοσίας του ΠΓΝΠ προκειμένου να διενεργούνται αιμοδοσίες, κατά περιόδους και κυρίως κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών.

Η σκέψη για αυτή την παραχώρηση σε κεντρικό κτίριο της πόλης των Πατρών οφείλετο αφενός στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που ίσχυαν εντός νοσοκομειακών μονάδων και αφετέρου στην προσέγγιση αιμοδοτών λόγω της άμεσης πρόσβασης που διαθέτει.

Ανταποκριθήκαμε, άμεσα στις ανάγκες που προέκυψαν κατά τον Αύγουστο και αρχές του Σεπτεμβρίου για τους μεταγγιζόμενους στο Τμήμα Αιμοδοσίας του ΠΓΝΠ. Οι ανάγκες καλύφθηκαν άμεσα μετά από μια άριστη συνεργασία που υπήρξε με το ΕΚΕΑ. Καταφέραμε να προμηθευτούμε με 70, περίπου, φιάλες αίματος και να μεταγγιστούν συμπολίτες μας οι οποίοι είχαν καθυστερήσει λόγω ελλείψεων.

Οι καλές συνεργασίες που διέπονται από αμεσότητα και σωστό συντονισμό μπορούν πάντα να αποφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα προς όφελος της Δημόσιας Υγείας. Ως άνθρωποι, στηρίζουμε και ενισχύουμε τα Τμήματα Αιμοδοσίας και κατ’ επέκταση τους ασθενείς που η ζωή τους εξαρτάται από τα 10 λεπτά που χρειάζεται να διαθέσουμε εμείς για αυτούς».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

You may also like

Comments are closed.