ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Καταδρομική” επιχείρηση γιατρών στο υπ. Υγείας -Απαίτησαν απόσυρση του νομοσχεδίου για την δευτεροβάθμια περίθαλψη (VIDEO – ΦΩΤΟ)

ypoyrgeio ygeias kinhtopoihsh 13
Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την δευτεροβάθμια περίθαλψη απαίτησαν με παρέμβασή τους (σήκωσαν πανό από το Υπουργείο πριν αντιδράσουν ασφάλεια και ΜΑΤ) στο υπουργείο Υγείας το πρωί της Τρίτης Σωματεία των υγειονομικών.

«Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό όχι εμπόρευμα – Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη – Όλοι στην απεργία» έγραφε το γιγαντοπανό που ανάρτησαν στην πρόσοψη του κτιρίου.

«Απαιτήσαμε να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, που εκτός από το ότι διαλύει τις εργασιακές μας σχέσεις, οδηγεί τους ασθενείς κανονική βορρά στα μεγάλα κοράκια της ιδιωτικής υγείας» τόνισε σε δήλωσή του ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ σημειώνοντας ότι με την κινητοποίηση αυτή εξέφρασαν όλους τους ιατρικούς συλλόγους, όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς, όλο τον ελληνικό λαό.

Αναφερόμενος στη δήλωση του υπουργού Υγείας «περί μειοψηφίας» ο Γ. Σιδέρης σημείωσε ότι «μειοψηφία είναι η πολιτική αυτή που είχε 3 χρόνια κλειστά τα χειρουργεία, που είχε 35 χιλιάδες νεκρούς, που είναι γι’ αυτήν σαν να μην πέρασε ποτέ μια μέρα και συνεχίζει ένα ίδιο χρεοκοπημένο δρόμο για νοσοκομεία ανώνυμες επιχειρήσεις, ασθενείς πελάτες και γιατρούς λεηλατημένους και σκυφτούς. Τέτοιους γιατρούς, τέτοιους ασθενείς, τέτοιο λαό, απ’ όσο γνωρίζουμε, η χώρα μας δεν έχει και αυτό θα το διατρανώσουμε και την Πέμπτη στη μεγάλη κινητοποίηση».

Για σήμερα ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ έχουν κηρύξει νέα 24ωρη παναττική απεργία και νέα συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα καλούν όλο το λαό στα συλλαλητήρια που θα γίνουν την Πέμπτη στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στη 1 μ.μ. στη Βουλή. Η ΟΕΝΓΕ έχει προκηρύξει και 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ σε στάσεις εργασίας προχωρούν τα Εργατικά Κέντρα στην Αττική. Στάση εργασίας έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ (12 μ. μέχρι 3 μ.μ.).

You may also like

Comments are closed.